Γαστρονομικός τουρισμός στην Ιεράπετρα. Η επόμενη ημέρα.

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

Γαστρονομικός τουρισμός στην Ιεράπετρα. Η επόμενη ημέρα.

 

Γαστρονομικός τουρισμός στην Ιεράπετρα. Η επόμενη ημέρα.

 

Στο Ορεινό βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, στο πλαίσιο της προώθησης του Γαστρονομικού Τουρισμού, όπου μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Εμμανουήλ Κουρμουλάκη και την φημισμένη Ισραηλινή σεφ  Atalya Ein Mor είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τραπέζι με τοπικά εδέσματα παρέα με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια να ξεναγηθούν στον τοπικό αμπελώνα του Νίκου Παπαδάκη.

 

Ο γαστρονομικός τουρισμός, αποτελεί υποκατηγορία του πολιτιστικού τουρισμού και μια  νέα τάση που συνδυάζει τη γαστρονομία με δραστηριότητες όπως street food ξεναγήσεις, δοκιμή τοπικών φαγητών και ποτών, τραπέζι με ντόπιους, συμμετοχή σε γαστρονομικές εκδηλώσεις, επίσκεψη σε τοπικές αγορές, επίσκεψη σε φάρμες και τοπικούς παραγωγούς, γαστρονομικές εξορμήσεις με σεφ και ειδικούς κ.α. δίνοντας τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να βιώσει μια μοναδική εμπειρία τιμώντας την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σημείωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη μας τιμή που η Υφυπουργός Τουρισμού στηρίζει την προσπάθεια για την προώθηση του γαστρονομικού Τουρισμού στον τόπο μας. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας Δήμος, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει και να αναπτύξει όλες τις μορφές τουρισμού (καταδυτικό, θρησκευτικό, χειμερινό κ.α.), κάτι το οποίο έχει γίνει αντιληπτό από όλους τα τελευταία χρόνια, όπως φαίνεται και από τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

 

Ως Δημοτική Αρχή μεθοδικά και στοχευμένα δίνουμε προτεραιότητα στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη όλου του Δήμου και όχι μόνο της πόλης της Ιεράπετρας επενδύοντας και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε επιδιώκουμε και πραγματοποιούμε μεγάλα έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού των υποδομών σε όλες τις Κοινότητες.

 

Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομική τους ανάπτυξη, προσελκύοντας επισκέπτες που θέλουν να αποκτήσουν μια πιο προσωπική και αυθεντική εμπειρία της τοπικής μας παράδοσης, ενώ παράλληλα κρατάμε «ζωντανές» τις ρίζες μας δίνοντας την ευκαιρία στους νέους μας για καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

Θέλω να ευχαριστήσω την Υφυπουργό Τουρισμού, τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ορεινού, τον κ. Παπαδάκη, τους κατοίκους και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους εδώ και για τις προτάσεις που συζητήθηκαν με γνώμονα την τοπική τουριστική ανάπτυξη».