“Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2024” και αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Με τον Γενικό  Διευθυντή  Πρωτογενή Τομέα της  Περιφέρειας Κρήτης κ. Κώστα Υψηλάντη συναντήθηκε
Σας προσκαλούμε, σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024,και ώρα 12.30 μ.μ., σε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ταχ.Δ/νση: Δημοκρατίας 31 Ταχ.Κώδικας: 72200 Ιεράπετρα Πληροφορίες: Τσικαλουδάκη Θεονύμφη Τηλέφωνο:      (28423) 40361 E-mail:  n.tsikaloudaki@0448.syzefxis.gov.gr Ιεράπετρα 19/04/2024                 Αριθμ. πρωτ.5331   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ Τακτικά Μέλη Σκουλούδη Ανδρέα Τζώρτζη Εμμανουήλ   Χατζάκη Γεώργιο Κουγιουμουτζάκη Γεώργιο  Γουλιδάκη Ιωάννη      Πανταζή Αργύρη    Αναπληρωματικά μέλη      Γιακουμάκη Γεώργιο      Σπυριδάκη Μιχαήλ                          Παπαδάκη Νεκτάριο      Περακάκη Φωτεινή […]

Συνάντηση   με τους υδρονομείς του Δήμου για ενημέρωση
Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  που θα γίνει  τη  25η  Απριλίου 2024

“Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2024” και αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7-2-2024

Το «Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2024» έρχεται στις 17 Μαρτίου να προσφέρει διασκέδαση, χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, με παρουσιαστή το Λευτέρη Μητσόπουλο.

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει ο Δήμος Ιεράπετρας με τη συμβολή του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Σημαντική επίσης η συμβολή  του 1ου Συστήματος Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας. Η πρώτη συνάντηση έγινε υπό την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Δομών και Πολιτισμού κα. Φωτεινή Περακάκη, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Τζουμάκα, της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου σε θέματα πολιτισμού κας  Άννας Αϊβαλιώτη, της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου σε θέματα αθλητισμού και αντιπροέδρου του Συλλόγου  Δρομέων Υγείας κας Μαρίνας Αχλάτη,  εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Σωματείου καφέ εστίασης και του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε η κα Περακάκη, φέτος θα υπάρχουν μια σειρά από καρναβαλικές εκδηλώσεις, πέρα από το Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού, το Κυνήγι θησαυρού και το Καρναβάλι. Καλούμε τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν. Ήδη για το καρναβάλι έχουν καταθέσει  αίτηση συμμετοχής ομάδες και σχολεία  με τον αριθμό των συμμετεχόντων να αυξάνεται συνεχώς. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται  στο Νέο Πολιτιστικό Σύλλογο. Εκτός από την Ιεράπετρα, καρναβαλικές εκδηλώσεις θα γίνουν και στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και την καρναβαλική ομάδα που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Πιστεύουμε ότι με καλή διάθεση και με τη συμμετοχή του κόσμου οι ημέρες των Απόκρεων  θα μας μείνουν αξέχαστες!!

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει προσωρινά διαμορφωθεί ως εξής:   

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Κυριακή 3 Μαρτίου – Παιδικό κυνήγι θησαυρού.

Πέμπτη 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη)

– « Φουνάρες»  σε διάφορα σημεία της πόλης, μουσική με DJ στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας, στην πλατεία Πλαστήρα και στην πλατεία Τζαμί. (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Φεβρουαρίου)

-Αναβίωση διονυσιακών εθίμων «Μουζώματα» και «Αρκουδιάρηδες» από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Κρητικό χορό

Κυριακή 10 Μαρτίου –  Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

Πέμπτη 14 Μαρτίου – Αναπαράσταση του λαϊκού αποκριάτικου εθίμου « Ο παράταιρος γάμος» από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Κρητικό χορό

Παρασκευή 15 Μαρτίου – Έναρξη τριημέρου με  Παραδοσιακές Καντάδες, κρητική μουσική στους δρόμους της πόλης και παραδοσιακούς χορούς από τη σχολή παραδοσιακών χορών Καπαράκη Δημήτρη.

Σάββατο 16 Μαρτίου – «PIJAMA RUN»  με νυχτερινή παρέλαση στην πόλη και μουσική (Σύλλογος Δρομέων Υγείας). PARTY στα μαγαζιά με εξωτερική μουσική από το παλιό Δημαρχείο έως το Λιμεναρχείο.

Κυριακή 17 Μαρτίου «Γεραπετρίτικο Καρναβάλι». Παρουσιαστής Λευτέρης Μητσόπουλος PRG

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρίου,  Γιορτή Φασολάδας στο χωριό  Ανατολή

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Κυριακή 10 Μαρτίου – Καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι και στη συνέχεια διασκέδαση με  μουσική και  DJ στην πλατεία Κουτσουρά

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, Γιορτή Φασολάδας στο Δασάκι του Κουτσουρά και στο χωριό Άγιος Στέφανος, με τοπικά κρητικά συγκροτήματα.