Εγγραφές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Αναλύσεις νερού ύδρευσης
Ολοήμερη «Μουσική Εκδήλωση  στην Άμμο» για Νέους και ‘’Nέους ‘’ Από τις 17:00 μέχρι όπου πάει….
Ανακοινώνουμε ότι  η θεατρική παράσταση«Δείπνο Ηλιθίων» που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί
Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω βλάβης  στον κεντρικό

Εγγραφές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Δήμο Ιεράπετρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας για το έτος 2024-2025 ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 και λήγουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:00.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες απαιτείται  οπωσδήποτε να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτησή τους στις παιδαγωγικές μας δομές ακόμα και αν σκοπεύουν να υποβάλλουν αντίστοιχη αίτηση μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ, όταν αυτό ανακοινωθεί από τον Φορέα υλοποίησής του (ΕΕΤΑΑ).

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι μια απλή διαδικασία και  θα γίνει και εφέτος, όπως κάθε έτος τα τελευταία τρία έτη, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ειδικής εφαρμογής PRESCHOOL WEB στον σύνδεσμο

https://polierapetra.intellisoft.gr/

Όλα τα σχετικά, έγγραφα και δικαιολογητικά , κατευθυντήριες οδηγίες καθώς και ο οδηγός υποβολής της αίτησης θα είναι ορατά σε εσάς από τη στιγμή που θα εισέλθετε στην εν λόγω πλατφόρμα και ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί.

Υποχρεωτικό είναι να συμπληρωθούν τα στοιχεία και των δύο γονέων για τις πλήρεις οικογένειες και του ενός για τις μονογονεϊκές. Ελλιπείς αιτήσεις δε θα είναι δυνατόν να αξιολογηθούν.

Τα νήπια προκειμένου να εγγραφούν στις Δομές πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι την 31/08/2024 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αντιστοίχως, τα βρέφη προκειμένου να εγγραφούν στις Δομές πρέπει να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 31/08/2024.

Οι γονείς των παιδιών που έχουν γεννηθεί το 2020 πρέπει να απευθυνθούν σε Νηπιαγωγείο.

Οι αιτήσεις των εγγραφών μοριοδοτούνται και κατατάσσονται σε φθίνουσα κλίμακα. Τα  αποτελέσματα της κατάταξης και η τελική εγγραφή των παιδιών ανά Σταθμό θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των αιτούντων μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής – ΕΣΠΑ».

Σας συνιστούμε ένθερμα, να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, καθώς στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί σφάλματα και παραλείψεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι οι σύγχρονοι φυλλομετρητές, στην τελευταία τους έκδοση, υποστηρίζονται και είναι συμβατοί.

Για πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα περίοδο εγγραφών μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 28420 22200, εσωτ. 386 και ώρες από τις 8.30 μέχρι τις 14.30.

Μ.Ε.Δ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Όλα τα συνοδευτικά έγγραφα θα πρέπει να είναι ευκρινή, ευανάγνωστα και, ιδανικά, ηλεκτρονικώς «σαρωμένα» (scanned)

Υποχρεωτικά για όλους τους γονείς/κηδεμόνες δικαιολογητικά για εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς  σχολικής περιόδου 2024-2025

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου (σε περίπτωση προσκόμισης πιστοποιητικού από άλλη χώρα, αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση). Σε περίπτωση που η χώρα καταγωγής δεν εκδίδει έγγραφο οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει να κατατεθεί οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση με επίσημη μετάφραση. Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται η προσκόμισή του.

Το πιστοποιητικό οι γονείς μπορούν να το αναζητήσουν από την δ/νση https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia

  • Ατομική Κάρτα Υγείας Νηπίου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη με σφραγίδα από παιδίατρο
  • Φωτοαντίγραφο της σελίδας με τα στοιχεία του παιδιού και των σελίδων με τα  εμβόλιά του από το ατομικό βιβλιάριο υγείας.
  • Ε1 και Εκκαθαριστικό έτους 2024 (για εισοδήματα 2023) και των δυο γονέων. Τα φορολογικά έγγραφα που σας αφορούν μπορείτε να τα βρείτε στο: https://www.aade.gr/ με τους κωδικούς σας.
  • Σε περίπτωση που δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση θα καταθέσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που έχει αναρτηθεί (μπορείτε να τη βρείτε και στα «Χρήσιμα Έγγραφα» του Preschool). Θα πρέπει η φορολογική δήλωση Ε1 καθώς και το εκκαθαριστικό να αποσταλούν μετά την εκκαθάριση τους, και όχι πέραν της 01/09/2024, στο email: dyyl@0448.syzefxis.gov.gr αλλιώς η αίτηση δεν θα αξιολογηθεί. Στο θέμα του email θα πρέπει υποχρεωτικά να γράψετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού και τον προσωρινό κωδικό που θα σας δώσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Preschool.
  • Για τους µη υπόχρεους σε υποβολή φορολογικής δήλωσης κρίνεται απαραίτητη η κατάθεση βεβαίωσης απαλλαγής από την εφορία. (Σημείωση: μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα  www.gsis.gr). Όσες αιτήσεις που επικαλούνται μη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης δεν έχουν το απαραίτητο αυτό αποδεικτικό φορολογικό έντυπο (βεβαίωσης απαλλαγής ) θα απορρίπτονται.

Δικαιολογητικά εργασίας και για τους δυο γονείς

Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα:

  1. Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης
  2. Βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, από την οποία θα προκύπτει ότι:
    1. συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης),
    1. το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στην θέση εξαρτημένης εργασίας, που η ενδιαφερόμενη/ος κατέχει η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία στην περίοδο εγγραφής ή βεβαίωση από τον εργοδότη ότι πρόκειται να εργασθούν σε διάστημα ενός μηνός με προσδιορισμό του ύψους αποδοχών

Για εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ΟΤΑ & ΝΠΔΔ αυτών, :

Βεβαίωση εργασίας πρόσφατη ή εκκαθαριστικό σημείωμα μισθοδοσίας.

Σε περίπτωση συμβασιούχων ΙΔΟΧ και η σύμβαση αυτών (για ΙΔΟΧ Δημοσίου ή ΟΤΑ/ΝΠΔΔ).

Για ελεύθερους επαγγελματίες

  1. Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη ΔΟΥ
  2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος αναρτηθεί

Άνεργοι γονείς

Κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής σε προγράμματα και βεβαίωση του ΟΑΕΔ σε περίπτωση επιδόματος ανεργίας

Εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες ως εργάτες γης

  1. Βεβαίωση από τον εργοδότη με σφραγίδα και υπογραφή που θα δηλώνεται:
    1. η ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης και το χρονικό διάστημα αυτής,
    1. το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στην θέση εξαρτημένης εργασίας, που η ενδιαφερόμενη/ος κατέχει η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία στην περίοδο εγγραφής
  2. Αντίγραφο εργοσήμων τουλάχιστον 3 μηνών εντός του 2024.

Για τον πρωτογενή τομέα (αγρότες – ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές γης)

Βεβαίωση ασφάλισης από τον Ο.Γ.Α. (για το έτος 2024) ή βεβαίωση ότι έχουν καταβληθεί ή ρυθμιστεί οι οφειλές ή βεβαίωση εγγραφής στον ασφαλιστικό φορέα.

Εργαζόμενοι ή απασχολούμενοι σε οικογενειακή ή ατομική επιχείρηση του/της συζύγου ή των γονέων χωρίς ασφάλιση (σχετικός νόμος 4075/2012)

  1. υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας, τα καθήκοντα, να είναι υπογεγραμμένη και να έχει σφραγίδα της επιχείρησης
  2. αν στη φορολογική δήλωση δεν παρουσιάζονται εισοδήματα του / της απασχολούμενου/ης, θα προστίθεται στο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα το ετήσιο εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη (7.000 ευρώ)

Συμπληρωματικά δικαιολογητικά (ανάλογα με την περίπτωση και τα δηλούμενα στην αίτηση στοιχεία)

  1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα (εάν δεν προκύπτει από το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης).
  2. Διαζευκτήριο ή αίτηση αγωγής διαζυγίου (εάν δεν προκύπτει από Πιστ/κο Οικογενειακής Κατάστασης ή την φορολογική δήλωση (Ε1) και απόφαση επιμέλειας τέκνων
  3. Βεβαίωση  από  τη  Γραμματεία  της  Σχολής  (για  γονείς  βρεφών/νηπίων  που  είναι  φοιτητές  ή σπουδαστές Α’ κύκλου σπουδών ).
  4. Για Γονείς σε Διάσταση απαιτείται αίτηση διαζυγίου ή οποιαδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, καθώς και δικαστική απόφαση επιμέλειας
  5. Στρατιωτική Ταυτότητα» και φωτοαντίγραφο (για τους γονείς νηπίων που υπηρετούν θητεία στις ένοπλες δυνάμεις )
  6. Πιστοποιητικό «Οικονομικής Αδυναμίας» ή «Κοινωνικής Προστασίας» από Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου στον οποίο υπάγεται.
  7. Βεβαίωση από το Ίδρυμα φιλοξενίας (για μητέρες που φιλοξενούνται στο δίκτυο δομών κατά της βίας των γυναικών)
  8. Πιστοποιητικό “Οικονομικής Αδυναμίας” ή “Κοινωνικής Προστασίας” από Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου στον οποίο υπάγεστε
  9. Σε περίπτωση γονέων με παιδί ΑμΕΑ 67% και άνω ή γονέα ΑμΕΑ με 67% και άνω, απαιτείται Βεβαίωση υγειονομικής Επιτροπής
  10. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο: η αρμόδια Υπηρεσάι του Δήμου επιφυλάσσεται να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό σχετικό με ειδικές συνθήκες που επικαλείται ο γονέας.