ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Ιεράπετρα 15/4/2024

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ                                                                       

ΔΗΜΟΣ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ    

ΤΜΗΜΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                                                 για την

                                       ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄ η Απόφαση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, σύμφωνα με το οποίο,  η έναρξη της απαγόρευσης της οποιασδήποτε χρήσης πυρός  ισχύει από 15-4-2024.

Παρακαλούμε όλους του πολίτες να εφαρμόσουν την κείμενη Νομοθεσία που αφορά :

1. Στον καθαρισμό οικοπέδων τους  που  βρίσκονται  εντός οικισμών και σε ζώνη 100 μ  από αυτούς   (Πυροσβεστική διάταξη 20/2023 ΦΕΚ 2549/19-4-2023, τεύχος Β΄)

2. Στην  εφαρμογή του Κανονισμό Πυροπροστασίας  που αφορά σε όσους έχουν  ακίνητα  εντός  ή πλησίον δασικών εκτάσεων (ΦΕΚ 3475/ 24-5-2023 τεύχος Β)

3.  Στην  τήρηση της  υποχρέωσής τους για κλαδοκοπή των προεξεχόντων κλαδιών  των δέντρων τους , θάμνων κλπ προς οδούς κοινής χρήσης που εμποδίζουν την διέλευση οχημάτων επέμβασης  και να απομακρύνουν τα προϊόντα καθαρισμού.(Αγρονομική Διάταξη 1/2008,ΦΕΚ 1691/Β’/22.8.2008)

  • Αναλυτικότερα και σε ότι αφορά στον καθαρισμό των οικοπέδων εντός οικισμών και σε ζώνη 100 μ , σας ενημερώνουμε ότι ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

2. Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού της παρ. 1. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

3. Οι υπόχρεοι οφείλουν να συντηρούν τα οικόπεδα τους καθαρά , καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και να ακολουθούν τις προβλέψεις αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως περιγράφονται στους Κανονισμούς Καθαριότητας των οικείων δήμων, σύμφωνα και με τις διατάξεις του ν. 4819/2021 (Α’ 129) περί αποβλήτων.

Αναφορικά με τον καθαρισμό των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων σας παραθέτουμε  χρήσιμο σύνδεσμο.

https://www.elinyae.gr/ethniki-nomothesia/ya-oik-ypendaoka5590420192023-fek-3475b-2452023

Συμβάλλουμε όλοι στην πρόληψη των πυρκαγιών .

Προστατεύουμε την ζωή και την περιουσία μας.

 Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτικής Προστασίας

Νεκτάριος Παπαδάκης