Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Θέμα: Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

 

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  Δήμου  Ιεράπετρας, θα λειτουργήσει για  την τρέχουσα  σεζόν, καλοκαίρι 2023, καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής ενασχόλησης και δημιουργίας.

Οι Καλοκαιρινές δράσεις   θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο και οικείο  χώρο του  1ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ για τους  μήνες  ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ  ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Ωράριο λειτουργίας από 7:00 έως  15:00 Δευτέρα με  Παρασκευή,  απελευθερώνοντας τους γονείς στην αγορά  εργασίας, με  δημιουργική και  εποπτευόμενη  απασχόληση των  παιδιών τους.

Στις  καλοκαιρινές δράσεις μπορούν να  φιλοξενηθούν παιδιά  από  5  έως 12  ετών.

Για  τη  φιλοξενία  θα  υπάρχει  οικονομική  εισφορά.

Σκοπός των  καλοκαιρινών  δράσεων  είναι η παραγωγική  ενασχόληση και η  δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

   Δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της καλλιέργειας του αθλητισμού, στην αγάπη για τη φύση, στην οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  μέσα από τη  σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου .

  Οι καλοκαιρινές δράσεις για την εκπλήρωση του σκοπού τους, όπως αυτός περιγράφεται παραπάνω, προβλέπεται να παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Ενασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας σ’ ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.
 • Υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας και σωματικών δραστηριοτήτων.
 • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα στις ώρες λειτουργίας των  καλοκαιρινών δράσεων να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας  χωρισμένα σε ομάδες με βάση την  ηλικία τους με θέματα όπως:

 • Εικαστικά (Ζωγραφική- Κατασκευές-Κολάζ)
 • Μουσικοκινητικά – παραδοσιακά παιχνίδια.
 • Παραδοσιακοί χοροί
 • Σκάκι
 • Θεατρικό Παιχνίδι- θεατρικές παραστάσεις
 • Υπολογιστές και ορθή χρήση τους- παιγνίδια
 • Ομαδικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα
 • Περιβαλλοντική αγωγή
 • Αθλητικές δραστηριότητες
 • Ατομικές δραστηριότητες κ.α.

Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν ή και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά  για εγγραφή στις Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και δημιουργίας

 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου εξαμήνου (σε περίπτωση προσκόμισης πιστοποιητικού από άλλη χώρα, αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση). Σε περίπτωση που η χώρα καταγωγής δεν εκδίδει έγγραφο οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει να κατατεθεί οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση με επίσημη μετάφραση. Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται η προσκόμισή του, και τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο μερών. Το πιστοποιητικό οι γονείς μπορούν να το αναζητήσουν από την δ/νση https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia .
 2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα την παρ. 3 του άρθρου 8 του Ν. 3194/2003 (A΄ 267), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (Α΄ 8). Εφόσον σχετικό Ατομικό Δελτίο έχει ήδη εκδοθεί για την υποβολή του στην σχολική μονάδα που φοιτά το παιδί, είναι δυνατόν να προσκομίζεται αντίγραφό του.
 3. Ε1 και Εκκαθαριστικό έτους 2022 ή 2023 (σε περίπτωση υποβολής ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων, προσκομίζονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο συζύγων). Σε περίπτωση που δεν έχει εκκαθαριστεί ή κατατεθεί η φορολογική δήλωση, θα πρέπει να κατατεθεί Υπεύθυνη Δήλωση με τα εισοδήματα κατά προσέγγιση που πρόκειται να δηλωθούν και να κατατεθεί το εκκαθαριστικό Σημείωμα με την έκδοση του.

Για τους µη υπόχρεους σε υποβολή φορολογικής δήλωσης κρίνεται απαραίτητη η βεβαίωση απαλλαγής από την εφορία. (Σημείωση: μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα  www.gsis.gr). Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αυτό αποδεικτικό φορολογικό έντυπο θα απορρίπτονται.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στις  καλοκαιρινές δράσεις από 22/6 έως  30/6   στα  γραφεία  του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δημοκρατίας 31  2ος  όροφος.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: ierapetra.gov.gr & Τηλεφ 2842022200 εσωτ 388

Με  εκτίμηση

Η Πρόεδρος  του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΤΙ.Α

Μαρία  Σακαδάκη

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής

Υπεύθυνη Δήλωση Αποχώρησης – Παραλαβής

Αίτηση Εγγραφής

Α.Δ.Υ.Μ.