Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η νέα μονάδα διαχείρισης βιοαποβλήτων ύψους 2.775.159,93€.

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η νέα μονάδα διαχείρισης βιοαποβλήτων ύψους 2.775.159,93€.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η νέα μονάδα διαχείρισης βιοαποβλήτων ύψους 2.775.159,93€.

 Ξεκινάει η τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία της τον Ιούλιο

Τη νέα μονάδα διαχείρισης βιοαποβλήτων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και την Επιβλέπουσα του έργου, κα Κασωτάκη Ελένη, προκειμένου να  ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας της Μονάδας. Η έκταση όπου υπήρχε παλαιότερα ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έχει πλέον εντελώς αλλάξει όψη έχοντας αναβαθμιστεί πλήρως αισθητικά και περιβαλλοντικά.  Στον χώρο έχουν πραγματοποιηθεί έργα οδοποιίας, υδραυλικές και οικοδομικές εργασίες, έχουν κατασκευαστεί σύγχρονες εγκαταστάσεις και έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός ο οποίος περιλαμβάνει κινητό τεμαχιστή, αναστροφέα κομπόστ – μεμβράνες κάλυψης σειραδιών, περιστροφικό κόσκινο ραφιναριάς, ελαστιχοφόρο φορτωτή, σύστημα ενσάκισης τελικού προϊόντος το οποίο  περιλαμβάνει σύστημα τροφοδοσίας μηχανής ενσάκισης, σύστημα ενσάκισης, σύστημα συγκόλλησης σάκων, παλετοδέτη και χειροκίνητο υδραυλικό παλετοφόρο, ενώ έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του χώρου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνέχεια δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της Μονάδας κομποστοποίησης αποτελεί το επιστέγασμα χρόνιων προσπαθειών της παρούσας δημοτικής Αρχής. Ήταν ένα έργο πρώτης προτεραιότητας και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα δύσκολο στοίχημα το οποίο κερδίσαμε. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ωριμάσουμε τις μελέτες, ξεπεράσαμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και καταφέραμε να λάβουμε χρηματοδότηση ποσού ύψους 2.775.159,93€  μόνο για την παραπάνω μονάδα.

Πλέον ο Δήμος της Ιεράπετρας με αυτή την πρωτοποριακή για την περιοχή υποδομή μπαίνει σε μια νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων του. Οφείλουμε όλοι, πολίτες και φορείς να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Σύντομα η καινοτόμα αυτή Μονάδα θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία της συμβάλλοντας στον μέγιστο βαθμό στην πράσινη ανάπτυξη του Δήμου μας που όλοι επιθυμούμε».