Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού αρχαιολόγο, συνοδευόμενη από την κα. Δάφνη Χρονάκη, αρχιτέκτονα μηχανικό, προϊσταμένη του τμήματος αρχαιολογικών έργων και μελετών, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης.

 Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, το Φρούριο Καλές και οι εργασίες συντήρησης που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δυο μήνες με στόχο το καλοκαίρι να είναι επισκέψιμο. Επίσης το  «Σπίτι του Ναπολέοντα» όπου οι εργασίες επισκευής και συντήρησης έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Ακόμη έγινε συζήτηση για την κατάσταση του οθωμανικού τεμένους Τζαμί και τις ανάγκες συντήρησης και  εξωραϊσμού. Λόγος έγινε και για τις ανασκαφές στη νήσο Χρυσή οι οποίες συνεχίζονται, σε αντίθεση με την  ανασκαφή στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας η οποία σταμάτησε και απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση για να συνεχιστεί. 

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, προσθέτοντας  ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνδράμουν  στο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου  για την αμεσότερη αποκατάσταση  των μνημείων προς όφελος δημοτών και επισκεπτών.