Συναντήσεις Δημάρχου Ιεράπετρας στην Αθήνα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Συναντήσεις Δημάρχου Ιεράπετρας στην Αθήνα

Σειρά  συναντήσεων σε  Υπουργεία είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, με σκοπό τη διεκπεραίωση υποθέσεων και αναζήτηση λύσεων σε θέματα που απασχολούν το Δήμο. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος ενημερώθηκε για τα σημαντικά  θέματα του Δήμου.

Ο  Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο  Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Χατζάκη και παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είχε επαφές στα αρμόδια Υπουργεία με αντικείμενο συζήτησης την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας.

Επίσης ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο  Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Χατζάκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο κατά την οποία ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών επιχορήγησης του Δήμου Ιεράπετρας  για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον συναντήθηκαν  με τον κ. Δ. Παπαγιαννίδη  Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, η χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Γρα Λυγιάς, η πορεία του έργου του φράγματος Αγίου Ιωάννη καθώς επίσης  προγράμματα που αναμένεται  να προκηρυχθούν μέσα στη χρονική περίοδο  2024 – 2025 και αφορούν εγγειοβελτιωτικά έργα και έργα αγροτικής οδοποιίας.

Έγινε επίσης  συνάντηση με τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης και ζητήματα αρμοδιότητας του  Υπουργείου Ναυτιλίας.