ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

Το Δημαρχείο της Ιεράπετρας επισκέφθηκε την  Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2022, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη και με στελέχη του Υπουργείου, όπου και συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, με τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο της Ιεράπετρας, καθώς και με φορείς και πολίτες του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό, όπου και συζήτησαν μείζονος σημασίας θέματα, όπως η πιθανή άρση της επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή, η χρηματοδότηση της τρίτης και τελευταίας φάσης της ύδρευσης, του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και της κατασκευής του προσήνεμου μόλου στο αλιευτικό καταφύγιο του Μακρύ Γιαλού, η ένταξη της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς στο Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ», η χρηματοδότηση έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ενημέρωσα διεξοδικά τον Υπουργό και Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, αναφορικά με το ζήτημα της νήσου Χρυσής και ζήτησα τη στήριξη της Κυβέρνησης στο αίτημά μας. Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε εντελώς λάθος τη γραμμή που ακολουθεί η Επιτροπή Διαχείρισης και πιστεύουμε ότι δεν θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ζητάμε να μη διακοπεί η επισκεψιμότητα στη νήσο Χρυσή, αλλά να τηρηθούν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, όπως είναι η τοποθέτηση φυλάκων και πληροφοριακών πινακίδων, η οριοθέτηση των μονοπατιών μέσα στα οποία θα μπορούν να κινούνται οι επισκέπτες και η επανατοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες για την προστασία τους από τον ήλιο. Αν δεν υλοποιηθούν αυτά, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι να χάσουμε πολύτιμο χρόνο.

Επίσης, συζητήσαμε για την πορεία των χρηματοδοτήσεων των δύο εμβληματικών και άκρως σημαντικών έργων, τα οποία στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών, όπως είναι το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και η τρίτη φάση του μεγάλου έργου της ύδρευσης.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τα στελέχη του Υπουργείου για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος της Ιεράπετρας».