Το αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας επισκέφθηκαν  ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού.

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Το αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας επισκέφθηκαν  ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού.

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας στη θέση Βιγλιά επισκέφθηκαν  ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού. Παρόντες ήταν επίσης η περιφερειακή σύμβουλος και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Ελένη Βλάσση, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κουγιουμουτζάκης και Μάνος Τζώρτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας Γιάννης Σκύβαλος.

Η κα. Σοφιανού αναφέρθηκε στην αξία του αρχαιολογικού χώρου προσθέτοντας ότι πρόθεσή τους είναι η συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών. Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της επόμενης φάσης των ανασκαφών και σε επόμενο στάδιο  τη χρηματοδότηση  αναστύλωσης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης και λειτουργίας Ρωμαϊκού Μουσείου στην Ιεράπετρα με όλες τις πλευρές να είναι θετικές σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την κα. Σοφιανού για την ξενάγηση, τη συμβολή της ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες ανασκαφής και γενικότερα για το ενδιαφέρον της στην ανασκαφή, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Ιεράπετρας. Επίσης τον κ. Ανδρουλάκη και την κα. Βλάσση για τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η νέα δημοτική αρχή προκειμένου τα μνημεία της Ιεράπετρας, που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία της, να   «βγουν» στην επιφάνεια, να συντηρηθούν και να είναι επισκέψιμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου.