Συγκρότηση προσωρινής διοίκησης της εταιρείας «Αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης – Ξένιος Ζευς»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Συγκρότηση προσωρινής διοίκησης της εταιρείας «Αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης – Ξένιος Ζευς»

Ιεράπετρα, 28.02.2020

 

Δελτίο Τύπου

Συγκρότηση προσωρινής διοίκησης της εταιρείας  «Αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης – Ξένιος Ζευς»

[dropcap]Τ[/dropcap]η Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή Διοίκηση της εταιρείας «Αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης – Ξένιος Ζευς», ύστερα και από τη Διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου.

Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και συμμετείχαν ο κ. Αντώνιος Ζερβός, δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο κ. Θωμάς Χαριτάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, ο κ. Εμμανουήλ Μαστοράκης, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο κ. Ιωσήφ Αναστασάκης, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο κ. Γιώργος Μενεγάκης, πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο κ. Χαράλαμπος Δραγασάκης, Πρόεδρος Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας «Η ΕΝΩΣΗ», ο κ. Γιώργος Γιακουμάκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, ο κ. Εμμανουήλ Κυδωνάκης, Πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Ιωάννη, ο κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, Πρόεδρος της κοινότητας Ανατολής, η κα. Μαρία Βολυράκη, Πρόεδρος της κοινότητας Μαλών, ο κ. Αλέξανδρος Παντελάκης, Πρόεδρος της κοινότητας Μύρτου, ο κ. Εμμανουήλ Πυργιωτάκης, πρόεδρος της κοινότητας Κάτω Χωριού, ο κ. Γεώργιος Ραπάνης, Πρόεδρος της κοινότητας Παχειάς Άμμου, ο κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος, η κα. Θεοδώρα Χριστοδούλου, Γενική Γραμματέας του Δήμου και ο κ. Γιώργος Παραουλάκης, δικηγόρος του Δήμου Ιεράπετρας.

Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. εξελέγη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνης Ζερβός και Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος Γιακουμάκης.

aerodromio-anatolikhs-krhths

Έργο της προσωρινής Διοίκησης είναι η δήλωση των ακινήτων της εταιρείας στο Εθνικό Κτηματολόγιο και η απογραφή της στο ΓΕΜΗ.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Το αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης ήταν ένα μεγαλεπήβολο όραμα που στηρίχθηκε από το Δήμο Ιεράπετρας, το Δήμο Αγίου Νικολάου, το Επιμελητήριο Λασιθίου, φορείς, επιχειρήσεις και χιλιάδες δημότες.

Ο Δήμος Ιεράπετρας και ο Δήμος Αγίου Νικολάου αναλάβαμε να διεκπεραιώσουμε μία υπόθεση διάρκειας πολλών ετών.

Στόχος της προσωρινής διοίκησης είναι η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, προκειμένου να εκλεγεί το διοικητικό συμβούλιο και να αποφασιστεί το μέλλον της εταιρείας για την πιθανή εκκαθάριση και διάλυσή της, όπως και για την τύχη των εκτάσεων που έχουν αγοραστεί στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ Κάτω Χωριού και Βασιλικής.

Σε κάθε περίπτωση και από τη θέση μου ως πρόεδρος θα προσπαθήσω μαζί με όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης ώστε να υπάρξει ομαλή λύση του θέματος.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης και όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και είμαι σίγουρος ότι η κοινή προσπάθεια που ξεκινήσαμε θα έχει άμεσο αποτέλεσμα.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας