Ευχαριστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην αναδασωμένη περιοχή του Απηγανιά

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Ευχαριστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην αναδασωμένη περιοχή του Απηγανιά

Ευχαριστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην αναδασωμένη περιοχή του Απηγανιά στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην αναδασωμένη περιοχή του Απηγανιά το οποίο υποστήριξαν το ΝΠΔΔ Περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας και το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Citizens in Action, το Δασαρχείο Λασιθίου, τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς της περιοχής και τον σύλλογο Φίλοι του βοτανικού πάρκου του Απηγανιά.

Συνολικά στο πρόγραμμα εργάστηκαν 30 εθελοντές από 10 χώρες του κόσμου  και κλαδεύτηκαν 6000 δέντρα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ Περιβάλλον ευχαριστούν θερμά τους τριάντα (30) χορηγούς του προγράμματος που συνέβαλαν για την υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα: το Ζαχαροπλαστείο Βετεράνο (Ιεράπετρα), το Σούπερ Μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, την εταιρεία Εμπόριο Αναψυκτικών Ποτών «ΑΦΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΚΗ» (Αχλιά), το κατάστημα Βιολογικά Προϊόντα Μιχελινάκη Ροδάνθη (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), το Παντοπωλείο Μυσιρλή Καλλιόπη (Μακρύ Γιαλός), το Σούπερ Μάρκετ Πιπεράκης Ιωάννης (Κουτσουράς), το Γεωπονικό Κέντρο Μακρύ Γιαλού «Μαρή», το Κρεοπωλείο Καμαρίτη (Ιεράπετρα), το Κρεοπωλείο Φραγκιαδάκη (Ιεράπετρα), το Κρεοπωλείο Χατζάκη Βασίλη (Μακρύ Γιαλό) , το Κρεοπωλείο Χατζάκης Χαράλαμπος (Κουτσουράς), τα Φαρμακείο Βογιατζή Ιωάννη  (Κουτσουράς), Παπαδάκης Χάρης (Ιεράπετρα), Αρώνη Δέσποινα (Ιεράπετρα), τα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα  BIG BLUE (Μύρτος), το Κτηνιατρείο Μιχαήλ Σπυριδάκη, το κατάστημα Τυροκομικά προϊόντα  “Κουβαράκης” (Σητεία), το κατάστημα Εμπόριο Χαρτικών – Πλαστικών Τζανετόπουλος Χρήστος (Κουτσουράς), την Ταβέρνα Πιπεριά Εικοσιπεντάκης Φάνης  Πεύκοι, το κατάστημα “Πλαίσιο” Βασίλης Σταματάκης, τα Σούπερ Μάρκετ Αφοι Χανιωτάκη, το Astron Hotel, το Hotel Lyktos/ΚΑΛΗΜΕΡΑ , το Hotel Kakkos Bay , το Hotel Porto Belissario, το Sunwing Resort Hotel, το Sentido Mikri Poli Crete, τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια – Ταβέρνα Θόλος- Καβούσι, το Profit Cash & Carry, Κ. Τζουβελέκας, το κατάστημα Vetagro SA Σπυριδάκης- Δραγωνακης

Επίσης ευχαριστούν θερμά τους παρακάτω φορείς για τη συνεργασία τους:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας-Νεάπολης, το Δασαρχείο Λασιθίου, τους υπαλλήλους του Δήμου Ιεράπετρας που στήριξαν το πρόγραμμα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κ. Τζιρβελάκη Ιωάννη, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ.Αντρέα Παπαδοπετράκη, τους Προέδρους των  Τοπικών Κοινοτήτων: Ορεινού, Σταυροχωρίου, Κάτω Χωριού, Καββουσίου, Αγίου Στεφάνου, την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Κουτσουρά για την παραχώρηση της χρήση του κτιρίου του γυμνασίου για την διαμονή των εθελοντών, την Επιτροπή Αθλητισμού και τον Αθλητικό Όμιλο Σταυροχωρίου  Κουτσουρά για την παραχώρηση της χρήσης των ντους του γηπέδου του Κουτσουρά., το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου,  τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων: Ορεινού, Σταυροχωρίου, Κάτω Χωριού και Πευκών, τα μέλη του συλλόγου Φίλοι του Βοτανικού Πάρκου του Απηγανιά, τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής που στήριξαν με την προσωπική τους εργασία και με τρόφιμα-υλικά το πρόγραμμα, με ιδιαίτερη μνεία στους Γιάννη Περακάκη, Γιώργο Μυλωνάκη και Εμμανουήλ Κουφάκη που σχεδόν  καθημερινά εργάστηκαν με ξυλοκοπτικά βοηθώντας καθοριστικά την πρόοδο των εργασιών καθώς και τους Καραλή Δημήτρη, Τσαγκατάκη Μαρία, Προϊστάκη Δάφνη, και Προϊστάκη Δέσποινα για τη συμβολή τους.

Τέλος θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον, κ. Μιχάλη Σπυριδάκη, στον Υπεύθυνο του ΚΠΕ Ιεράπετρας- Νεάπολης, κ. Παύλο Δασκαλάκη  για τον συντονισμό του προγράμματος, στην γραμματέα του ΝΠΔΔ Περιβάλλον, κα Γεωργία Μανουσάκη που φρόντιζε καθημερινά να εφοδιάζει με προμήθειες τους εθελοντές και να επιλύει τα εκάστοτε προβλήματα, καθώς και στις κυρίες κα. Ξένια Κουτεντάκη, Αντωνία Δέγλερη και στον  κύριο Λευτέρη Κισκιρέα που εκ μέρους της εθελοντικής οργάνωσης CiA είχαν τον συντονισμό και την επίβλεψη των εθελοντών.