Δελτίο Τύπου : Απάντηση στη δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης σας προσκαλεί
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  δέκα τεσσάρων (14) ατόμων,

ΘΕΜΑ:  «Πρόσκληση σε Δ.Σ.» Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 25η  Ιουλίου 2024,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, 1Ος όροφος, επί της οδού Δημοκρατίας 31  με θέματα:                                                 

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Σας προσκαλούμε στις 23/07/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετραςπου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 (Γραφείου Δημάρχου) στον 3ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 1 Διαγραφή τελών άρδευσης, λόγω λανθασμένων χρεώσεων της υπηρεσίας.(Εισηγητής: […]

Δελτίο Τύπου : Απάντηση στη δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ιεράπετρα 21.05.2014

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στη δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη (Νέα Κρήτη, Τετάρτη 21 Μαΐου)

[dropcap]Ε[/dropcap]άν ο κ.Καλαντζάκης ανησυχεί για «την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Ιεράπετρας στο σύνολό του και για την αποσύνθεση των υποδομών» , όπως γράφει, έχει τη δυνατότητα να αποτανθεί στον εκ Σητείας κυβερνητικό βουλευτή και επιστήθιο συνεργάτη του , για να ενημερωθεί σχετικά, εξηγώντας του τι έπραξε προκειμένου να πείσει την κυβέρνηση για την ιδιαιτερότητα του Νομού Λασιθίου, σε ό,τι αφορά τις Υπηρεσίες της Ιεράπετρας που καταργήθηκαν , παρά το πληθυσμιακό πρωτείο της Ιεράπετρας και τα κεκτημένα από χρόνια δικαιώματά της που αγνοήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις , την απουσία έργων ανάπτυξης και την παρακμασμένη και τριτοκοσμική εικόνα του αστικού κέντρου, την οποία φαντάζεται και περιγράφει, ασφαλώς, δεν αποτελεί παρακμή η εκτέλεση έργων, τα οποίο θα αλλάξουν οριστικά και ριζικά την εικόνα του αστικού κέντρου της Ιεράπετρας. Ενημερώνουμε τον κ.Καλαντζάκη, ότι τους τελευταίους μήνες εκτελείται στην πόλη μας το μεγαλύτερο έργο υπογειοποίησης δικτύων της ΔΕΗ, προϋπολογισμού 1.560.000 €, που έγινε ποτέ. Τον ενημερώνουμε, επίσης, ότι θα ακολουθήσει εργολαβία προϋπολογισμού 1.000.000 € με την οποία θα αναπλασθούν τα πεζοδρόμια και θα ανακατασκευαστούν το οδοστρώματα. Έτσι η εμφάνιση της πόλης μας σε λίγους μήνες θα είναι αυτή που αξίζει στην Ιεράπετρα.

Η δημοτική αρχή ενημερώνει, συνομιλεί και συνεννοείται με τους πολίτες .Δεν αποφαίνεται ως παντογνώστης, ούτε ακολουθεί αντιδημοκρατικές μεθόδους επιβολής αυταρχισμού και πολυξευροσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κος Καλαντζάκης, ας μας πει τί θα μπορεί να κάνει ο ίδιος στον απαιτητικό Δήμο της Ιεράπετρας, που καμιά σχέση δεν έχει με τα μεγέθη που γνωρίζει και ας παύσει να κρούει τον κώδωνα ανύπαρκτών κινδύνων, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή που τον διόρισε Αντιδήμαρχο.

Από το Γραφείο Δημάρχου Ιεράπετρας

[separator top=”10″ style=”shadow”]

[accordian][toggle title=”Απάντηση κ.Καλαντζάκη” open=”no”]

κ. Αναστασάκη

Μάλλον έχετε μπερδέψει τους ρόλους. Δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να αποταθώ στον εκ Σητείας κυβερνητικό βουλευτή, για να λάβω εξηγήσεις για την αποσύνθεση των υπηρεσιών, που συνέβη επί των ημερών σας, ούτε ο εκάστοτε βουλευτής αυτός που πρέπει να πείσει την Κυβέρνηση για την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής.

Εσείς είστε αυτός, που πρώτος απ’ όλους, έπρεπε 3,5 χρόνια τώρα να είχατε αποταθεί και να είχατε συνεργαστεί, ως δήμαρχος της Ιεράπετρας, με τον εκάστοτε βουλευτή του νομού Λασιθίου, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκε, για να προστατεύσετε την πόλη σας και να προάγετε τα συμφέροντά της.

Εσείς είστε αυτός που οφείλατε να αναδείξετε τις ιδιαιτερότητες της Ιεράπετρας και να απαιτήσετε δυναμικά τη στήριξη όλων των βουλευτών, μέσα από συνεργατικές και διαλογικές διαδικασίες, προς όφελος της πόλης μας.

Ας μη μεταθέτετε λοιπόν τις ευθύνες που σας ανήκουν σε άλλους.

Προβληματιστείτε καλύτερα, εσείς και η ομάδα σας, κάποιοι εκ των οποίων σήμερα παρουσιάζονται ως επίδοξοι συνεχιστές σας, ζητώντας την ψήφο του λαού της Ιεράπετρας, μήπως ως δημοτική αρχή δεν υπηρετήσατε μια ακομμάτιστη και ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση και δεν επιδιώξατε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εμποδίζοντας τελικά την Ιεράπετρα

Σκεφτείτε μήπως η δική σας αδράνεια και η αδιαφορία ήταν αυτή που πρώτα απ’ όλα έβλαψε τελικά την πόλη μας και όχι η αδράνεια των βουλευτών ή των οποιοδήποτε άλλων, την οποία επικαλείστε.

Σε ο,τι αφορά τις ελλείψεις, την απουσία έργων ανάπτυξης και την παρηκμασμένη και τριτοκοσμική εικόνα, που, όπως λέτε, φαντάζομαι και περιγράφω, σας καλώ να φέρετε για λίγο στη μνήμη σας την εικόνα που βλέπουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ιεράπετρας και εσείς βέβαια καθώς πηγαίνετε στο γραφείο σας:

τα σπασμένα πεζοδρόμια στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, τους σκοτεινούς και βρώμικους δρόμους στο εμπορικό κέντρο και στις περιφερειακές οδούς, τις λακκούβες και τα μπαλώματα που κοσμούν τους δρόμους ακόμα και στο αστικό κέντρο, τις εγκαταλειμμένες εισόδους της πόλης από τις οποίες διέρχονται χιλιάδες τουρίστες, το παρηκμασμένο παρκάκι παραπλεύρως του δημαρχείου στο πιο κεντρικό σημείο της Ιεράπετρας, την αποσυνθεμένη εικόνα του δημαρχείου, τον παραλιακό πεζόδρομο με τα σκουριασμένα φωτιστικά…

Όλα αυτά δεν αποτελούν άραγε παρακμή, κ. Αναστασάκη για μια πόλη με δυνατότητες και προοπτικές, όπως η Ιεράπετρα;

Δεν αποτελούν απτές αποδείξεις του έργου που εσείς και η ομάδας σας, που ξανά σήμερα επιδιώκει τη δημαρχία, δεν μπορέσατε να κάνατε;

Δεν προβληματίζουν τους πολίτες για τον αναποτελεσματικό τρόπο εργασίας σας, τον οποίο σήμερα εντέχνως επιδιώκετε να διαιωνίσετε, προωθώντας ως συνεχιστή δήμαρχο, τον νυν αντιδήμαρχό σας, κ. Προϊστάκη;

Ξέρετε δεν είμαι μηδενιστής και δεν αμφιβάλλω για τις προσπάθειες που μετά από τόσα χρόνια καταβάλλετε, αλλά τα 2.560.000 Ευρω έργα, τα οποία αναφέρετε, είναι μάλλον προκλητικά λίγα μπροστά σ’ αυτά που άλλοι δήμοι της Κρήτης τόσο καιρό τώρα διεκδίκησαν και αξιοποίησαν.

Δυστυχώς είναι σαν να μας λέτε ότι εσείς και η ομάδα σας βολέψατε την Ιεράπετρα με τα ψίχουλα που άφησαν οι άλλοι δήμοι!

Τέλος, επειδή υπήρξα και εγώ δήμαρχος, οφείλω να σας ενημερώσω ότι η διοίκηση δεν είναι θέμα μεγεθών, όπως επικαλείστε, αλλά θέμα τακτικής, οργάνωσης και προγραμματισμού.

Με αυτόν τον τρόπο υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έτσι θα την υπηρετήσω, όταν ξανά κλιθώ.

Σεβόμενος τους συμπολίτες μου και αξιοποιώντας τις αρετές τις συνεργασίας και του διαλόγου θα αγωνιστώ, εγώ και η ομάδα μου, για ένα δήμο πάρων στα προβλήματα και ενεργό στις λύσεις.

Για ένα δυνατό δήμο κοντά στο δημότη χωρίς κόμματα και χρώματα και χωρίς βλαβερές εξαρτήσεις.

Για ένα δήμο που θα μπαίνει μπροστά, για να στηρίζει την Ιεράπετρα και να προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών της.

Για ένα δήμο που θα σεβαστεί την Ιεράπετρα και θα της προσφέρει πνοή ανάπτυξης και προόδου!

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας

[/toggle][/accordian]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]