Παρεμβάσεις και εργασίες καθαρισμού σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Παρεμβάσεις και εργασίες καθαρισμού σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 19.8.2015


Παρεμβάσεις και εργασίες καθαρισμού σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ιεράπετρας

Εργασίες καθαρισμού, εξέτασης και αποτύπωσης της παθολογίας αλλά και των υπαρχουσών αναγκών  πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ιεράπετρας από ομάδα εθελοντών σπουδαστών του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΑΤΕΙ Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ομάδα εθελοντών, η οποία φιλοξενείται από το Δήμο Ιεράπετρας  στο Δημοτικό Ξενώνα που διαμορφώθηκε στο κτίριο της πρώην ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού στα Αχλιά, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας του ΤΕΙ, κας. Στεφανίας Χλουβεράκη και υπό την εποπτεία της υπεύθυνης συντηρήσεων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κας. Κλειώς Ζερβάκη, πραγματοποιεί εργασίες στο χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού στο πλαίσιο εθελοντικού προγράμματος με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση της υφιστάμενης κατάσταση του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου.

Οι εργασίες, όπως δήλωσε η κα. Χλουβεράκη,  έχουν ξεκινήσει αρχές Αυγούστου και θα διαρκέσουν όλο το μήνα και επικεντρώνονται πρώτα απ’ όλα στον καθαρισμό του χώρου, ο οποίος, όπως ανέφερε, για χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένος αλλά και στη διάγνωση και εξέταση προβλημάτων και αναγκών προκειμένου στη συνέχεια να εκπονηθεί μελέτη για οργανωμένες επεμβάσεις  σταθεροποίησης και στερέωσης των αρχαιοτήτων.

arxaiologikoi-xoroi

Όπως ανάφερε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος και επισκέφτηκε το χώρο συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, κ. Στεφανάκη «μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες με στόχο τη βελτίωση του χώρου και βέβαια την προστασία του. Με την πολύτιμη συμβολή της κας. Χλουβεράκη και της κας. Ζερβάκη,  τη συμμετοχή ομάδας σπουδαστών από το ΤΕΙ Αθηνών και τη συνδρομή υπηρεσιών του Δήμου έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες και η καθαριότητα στο χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης, προκειμένου να απομακρυνθούν χόρτα και φερτά υλικά, ενώ  άμεσα η υπηρεσία θα προχωρήσει και στην επισκευή της περίφραξης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, την Προϊσταμένη Δ/νσης, κα. Σοφιανιού, την Υπεύθυνη Συντηρήσεων, κα. Ζερβάκη, την Καθηγήτρια του ΑΤΕΙ Αθηνών, κα. Χλουβεράκη και την Ομάδα Σπουδαστών του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΑΤΕΙ Αθηνών, την Επιτροπή Αρχαιοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη συνεργασία χάρη στην οποία έχει επιτευχθεί ήδη ένα άριστο αποτέλεσμα. Παρόλες τις δυσκολίες λόγω συνθηκών και συγκυριών η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των αρχαιοτήτων του Δήμου μας  εξακολουθεί να αποτελεί  ένα στόχο για τον οποίο καθημερινά αγωνιζόμαστε και δουλεύουμε».