Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου

Ιεράπετρα, 24.07.2020

 

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου

[dropcap]Τ[/dropcap]ον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αθερινόλακκου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Νίκο Μανακανάτα καθώς και με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζηνικολάκη και τον Γραμματέα κ. Αντώνη Λουμπουνάκη της τοπικής διοικούσας επιτροπής του σταθμού.

Ο κ. Χατζηνικολάκης παρέδωσε στον Δήμαρχο επιστολή με αίτημα στήριξης της παραμονής του σταθμού και περαιτέρω εξέλιξής του, μετά την ανησυχία που προκάλεσε η άδικη απόρριψη από την ΡΑΕ της πρότασης για έλευση φυσικού αερίου στο σταθμό.

Ο κ. Καλαντζάκης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων τονίζοντας: «Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αθερινόλακκου είναι ένας υπερσύγχρονος σταθμός με τεράστια συνεισφορά στις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης καθώς και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

kalantzakis-manakanata (2)

Απασχολεί πάνω από 130 εργαζόμενους και έχει εδραιωθεί για την αξιοπιστία του στην κάλυψη πάγιων αλλά και εκτάκτων αναγκών.

Η μετάβαση του σταθμού σε φιλικότερη προς το περιβάλλον παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ενεργειακής σταθερότητας της Κρήτης.

Επομένως, θα σταθούμε στο πλευρό της τοπικής διοικούσας επιτροπής του Αθερινόλακκου συνδιεκδικώντας την διέλευση φυσικού αερίου στο σταθμό προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω η λειτουργία του και να αξιοποιηθεί η συμμετοχή του στο νέο ενεργειακό χάρτη της Κρήτης.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας