Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δίπλα στους αμπελοκαλλιεργητές και τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δίπλα στους αμπελοκαλλιεργητές και τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς

Ιεράπετρα, 23.10.2019

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δίπλα στους αμπελοκαλλιεργητές και τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς

[dropcap]Μ[/dropcap]ε τον πρόεδρο του συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς Λασιθίου κ. Ιωάννη Καναβάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Η συζήτηση με τον Δήμαρχο επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές και οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί και στις κινήσεις του συλλόγου, που αριθμεί πάνω από 200 μέλη, για υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Ο κ. Καναβάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κα. Φωτεινή Αραμπατζή και στελέχη των υπουργείων όπου εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου όσο αφορά τις δηλώσεις συγκομιδής, τη μείωση της παραγόμενης τσικουδιάς ανά παραγωγό λόγω περιοριστικών πλαφόν και την εξοντωτική φορολογία.

Επιπλέον, ο κ. Καλαντζάκης ενημερώθηκε για την  πορεία της πρότασης που έχει καταθέσει ο σύλλογος στο Υπουργείο πολιτισμού για ένταξη της γνήσιας παραδοσιακής τσικουδιάς Λασιθίου στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

kalantzakis-kanavakis

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος:

«Η στήριξή μου στους αμπελοκαλλιεργητές και τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς της περιοχής μας που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και παράγουν το τελικό προϊόν με όρεξη και μεράκι είναι αδιαπραγμάτευτη, δεδομένη και διαχρονική.

Επιπλέον στηρίζουμε την ένταξη της τσικουδιάς με παραδοσιακή απόσταξη στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας καθώς θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία της ταυτότητας και της προέλευσης του προϊόντος με ταυτόχρονη διεθνή αναγνώριση και νέες δυνατότητες ανταγωνισμού.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας