Έγκριση προϋπολογισμού και άλλα σημαντικά θέματα στο Δ.Σ της Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Έγκριση προϋπολογισμού και άλλα σημαντικά θέματα στο Δ.Σ της Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 18.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση προϋπολογισμού του δήμου και των νομικών προσώπων και άλλα σημαντικά θέματα
στο δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας

[dropcap]Η[/dropcap]Η έγκριση προϋπολογισμού του δήμου και των νομικών προσώπων, η έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη των αιτημάτων των σχολείων, καθώς επίσης και η έκδοση ψηφίσματος με αφορμή την επικείμενη κατάργηση της μεταβατικής έδρας Ιεράπετρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λασιθίου και της μεταβατικής έδρας Νεάπολης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Ειδικότερα, στην ειδική συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του δήμου Ιεράπετρας για το έτος 2015. Μετά από ενημέρωση από την διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, κ. Μ. Φρατζεσκακη, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε κατά πλειοψηφία  στην έγκριση του προϋπολογισμού, ο οποίος συντάχθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή και δύναται να αναμορφωθεί τον Ιανουάριο του 2015, οπότε θα συνταχθεί και το νέο τεχνικό πρόγραμμα.   

Επίσης, στην τακτική συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση  των προϋπολογισμών  για το 2015 των νομικών προσώπων,   «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» και  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, οι οποίοι εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και ομόφωνα αντίστοιχα.

Παράλληλα, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη των αιτημάτων των σχολείων του δήμου Ιεράπετρας με αφορμή τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και το Νέο Λύκειο. Συγκεκριμένα, ομόφωνα στήριξε το ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Ιεράπετρας, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης,  κ. Κλεινάκη, μετά και από πρόταση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη κατά την  πρόσφατη διαμαρτυρία των μαθητών στο δημαρχείο.

Τέλος, το συμβούλιο προχώρησε και στην έκδοση ψηφίσματος για την επικείμενη κατάργηση της μεταβατικής έδρας  Ιεράπετρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Λασιθίου   και της μεταβατικής έδρας Νεάπολης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Όπως εισηγήθηκε ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης «το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσάρεστες για τον τόπο και τους πολίτες εξελίξεις εκφράζει την ανησυχία και την αγανάκτηση όλων των συμπολιτών μας για την προκλητική αδιαφορία της πολιτείας. Η εξέλιξη αυτή σε μια εποχή που οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, αλλά και τα δικαστικά τέλη υπερμετρά εις βάρος των πολιτών και επιβαρύνει τους συμπολίτες μας γι΄αυτό -όπως αναφέρει- ζητούμε την κατάργηση των επίμαχων άρθρων του Ν. 4274/2014 γιατί αυτό και μόνο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συμπολιτών στην προσπάθειά τους για αναζήτηση δικαιοσύνης».        

                                                                            

Γραφείο Τύπου

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]