Σχολείο Γονέων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

Σχολείο Γονέων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 26.11.2015

Δελτίο Τύπου

Σχολείο Γονέων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

catsΜε απώτερο σκοπό την υποστήριξη των γονέων στο σημερινό σύνθετο και δύσκολο έργο τουςκαι πρώτιστο στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων για τους γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας.

Με την επιστημονική υποστήριξη της εξειδικευμένης ψυχολόγου,κας. Λίνας Περακάκη το τρέχον διάστημα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις που αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στην ενημέρωση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκυρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα,οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού Ιεράπετρας στην οδό Φιλοθέου Α πλησίον της Αγίας Φωτεινής, ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου με θέμα «Όρια και πειθαρχία: Το μεγαλύτερο δώρο μετά την αγάπη μας» και θα συνεχιστούν στο ίδιο χώρο στις 6:00 μ.μ. κατά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με θέμα «Βοήθεια τέρατα! Πώς να αντιμετωπίσετε τις παιδικές φοβίες», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου με θέμα «Είναι το παιδί σας υπερκινητικό ή απλώς ζωηρό;» και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με ανάλογα θέματα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Όπως ανέφερε για το εν λόγω θέμα η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «η πραγματοποίηση τέτοιων ενημερωτικών συναντήσεων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που φιλοδοξούμε να βοηθήσει τους νέους γονείς να ανταποκριθούν στον πιο σπουδαίο ρόλο της ζωής τους με τα καλύτερα εφόδια.

Από πλευράς μας υποστηρίζοντας το σημαντικό έργο που παράγεται καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας προχωράμε στην υλοποίηση μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων, θέλοντας να προάγουμε τις γνώσεις των γονέων σχετικά μετις ψυχικές, πνευματικές, κοινωνικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε μια εποχή με ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Ανάλογες εκδηλώσεις και ενημερώσεις αναμένεται να προγραμματίσουμε και για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς με ποικίλη θεματολογία».

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ιεράπετρας