Έργα άρδευσης 400 χιλιάδων ευρώ στις Τοπικές Κοινότητες Μύθων, Μεταξοχωρίου, και Χριστού

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης
Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 17/06/2024
Aνακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Έργα άρδευσης 400 χιλιάδων ευρώ στις Τοπικές Κοινότητες Μύθων, Μεταξοχωρίου, και Χριστού

Ιεράπετρα 3.2.2017

Δελτίο Τύπου

Έργα άρδευσης 400 χιλιάδων ευρώ στις Τοπικές Κοινότητες Μύθων, Μεταξοχωρίου, και Χριστού

[dropcap]Η[/dropcap] πορεία υλοποίησης σημαντικών αρδευτικών έργων που εκτελούνται στις Τοπικές Κοινότητες Χριστού και Μεταξοχωρίου, αλλά και η ολοκλήρωση τεχνικών εργασιών και παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στις εν λόγω περιοχές τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την επίσκεψη του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη στις παραπάνω Τοπικές Κοινότητες, παρουσία και των  Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Μάνου Λουτσέτη και κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη αντίστοιχα, καθώς επίσης και του προέδρου της Τ.Κ. Χριστού, κ. Αιμίλιου Πετσαγγουράκη.

erga-ardeusis 1

Η κατασκευή αρδευτικών δεξαμενών στους Μύθους, τον Χριστό και το Μεταξοχώρι συνολικού προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ, αλλά και η εκτέλεση διαφόρων τεχνικών εργασιών με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αποτελούν, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, παρεμβάσεις που υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο  στις παραπάνω Κοινότητες ο Δήμος Ιεράπετρας.

Ειδικότερα,  σε εξέλιξη είναι η κατασκευή δύο αρδευτικών δεξαμενών 300 και 200 κυβικών αντίστοιχα στην περιοχή των Μύθων, μίας δεξαμενής 500 κυβικών στο Μεταξοχώρι, καθώς και δύο αρδευτικών δεξαμενών 500 και 200 κυβικών αντίστοιχα στην περιοχή του Χριστού, ενώ παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και διάφορες τεχνικές παρεμβάσεις και εργασίες, όπως τσιμεντοστρώσεις, η κατασκευή σκάλας στον Χριστό, περιφράξεις στο κοιμητήριο του Μεταξοχωρίου, αποκαταστάσεις κοινοχρήστων σημείων, καθώς και η τοποθέτηση αρδευτικού αγωγού τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων στην περιοχή του Μεταξοχωρίου.

erga-ardeusis 2

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «Υποστηρίζοντας τις ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων και παράλληλα ανάγκες του αγροτικού τομέα, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες της άρδευσης, ο Δήμος Ιεράπετρας υλοποιεί και παράλληλα προγραμματίζει μια σειρά από παρεμβάσεις με στόχο να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα των χωριών και να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας «Ιεραρχώντας τις υπάρχουσες ανάγκες και θέτοντας προτεραιότητες, μελετήσαμε, εντάξαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε αυτήν την περίοδο ένα μεγάλο έργο για τον τομέα της άρδευσης που αφορά στην κατασκευή δεξαμενών στους Μύθους, το Χριστό και το Μεταξοχώρι συνολικού προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ. Στόχος μας είναι η επίσπευση των εργασιών και η όσο τον δυνατόν άμεση ολοκλήρωσή του προκειμένου να δοθεί προς χρήση καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες άρδευσης των συγκεκριμένων περιοχών».

Ο  κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε επίσης και σε μικρότερες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στις εν λόγω περιοχές, ενώ επισήμανε ότι αντίστοιχα έργα άρδευσης  είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες, υποστηρίζοντας σημαντικά τον τομέα της άρδευσης και τις ανάγκες των αγροτών.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας