Για Τρίτη συνεχή χρονιά το ΝΠΔΔ Περιβάλλον πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις με την ομάδα Citizens in Action

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 17η  Ιουνίου 2024
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης

Για Τρίτη συνεχή χρονιά το ΝΠΔΔ Περιβάλλον πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις με την ομάδα Citizens in Action

Ιεράπετρα 30.06.2017

Για Τρίτη συνεχή χρονιά το ΝΠΔΔ Περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με την ομάδα Citizens in Action

[dropcap]Σ[/dropcap]ε συνέχεια των παρεμβάσεων που έγιναν τα δύο προηγούμενα έτη,  το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί εθελοντική περιβαλλοντική δράση στη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού.

Όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, όπου καθαρίστηκαν περίπου δέκα χιλιάδες δένδρα στην περιοχή του Απηγανιά, σηματοδοτήθηκε και καθαρίστηκε το φαράγγι των πεταλούδων και έγιναν εργασίες πυροπροστασίας στο δασάκι του Κουτσουρά, έτσι και φέτος  θα πραγματοποιηθεί από 1η μέχρι 17η Ιουλίου 2017, σε συνεργασία με την εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση Πολίτες εν Δράση  « Citizens in Action », ένα νέο πρόγραμμα που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος στο φαράγγι των πεταλούδων και αποσκοπεί στη σύνδεση του οικισμού του “Ορεινού” με το φαράγγι των πεταλούδων.

Πιο συγκεκριμένα η  εθελοντική αυτή δράση θα αναπτυχθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου και σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και με την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης και τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, τα οποία πρόκειται να στηρίξουν το πρόγραμμα προσφέροντας τη διατροφή των 15 εθελοντών που θα εργαστούν κατά την διάρκεια αυτού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκαν  οι λεπτομέρειες των  εργασιών και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι εθελοντές, που  θα έλθουν από διάφορες χώρες του κόσμου, θα έλθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα θα εξυπηρετηθεί από τις εγκαταστάσεις  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού, όπου και θα γίνει η φιλοξενία του εθελοντών.

Το ΝΠΔΔ Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας ευχαριστεί όλους τους προαναφερόμενους φορείς για τη πολύτιμη προσφορά τους για μια ακόμη χρονιά στη πραγμάτωση αυτού του προγράμματος.