Η επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Υπουργό για την λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Η επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Υπουργό για την λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 30.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Υπουργό για την λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ

[dropcap color=”” boxed=”no” boxed_radius=”8px” class=”” id=””]Μ[/dropcap]ετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με θέμα τη λειτουργία, τη στελέχωση και την αναβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κουρουπλή, η οποία κοινοποιήθηκε παράλληλα στο Διοικητή του ΙΚΑ, στους Βουλευτές Λασιθίου, καθώς και στην προϊσταμένη του ΙΚΑ Ιεράμετρας, με την οποία ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει

kalantzakis-theodosios« Ο Δήμος Ιεράπετρας αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο στην νότια Κρήτη με κύριους άξονες ανάπτυξης τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Παράλληλα με τις αγροτικές καλλιέργειες και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα η περιοχή χαρακτηρίζεται για το τουριστικό της προφίλ, γεγονός που σημαίνει ότι διαθέτει έναν ιδιαίτερα αναπτυγμένο εμποροβιοτεχνικό κλάδο, καθώς επίσης και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και χιλιάδες ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτές. 

Μια ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ που χρόνια τώρα λειτουργεί στην Ιεράπετρα, στεγαζόμενο μάλιστα σε ιδιόκτητο κτίριο, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, πλήττοντας ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις, αλλά και πολίτες που εκπροσωπούνται από το ΙΚΑ ως κύριο φορέα ασφάλισης.

Είναι γεγονός ότι το υποκατάστημα ΙΚΑ Ιεράπετρας εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερες από 2000 επιχειρήσεις και χιλιάδες ασφαλισμένους, καλύπτοντας μάλιστα τις ανάγκες  ολόκληρης της νότιας πλευράς του νομού Λασιθίου. 

Η διασφάλιση της συνέχισης της πλήρους λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Δήμο Ιεράπετρας, η στελέχωσή του  με το απαιτούμενο και αναγκαίο εργατικό προσωπικό, καθώς και η αναβάθμισή  του κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στον επαγγελματοβιοτεχνικό κλάδο και στους πολίτες που εντάσσονται στον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό είναι απαίτηση σύσσωμης της κοινωνίας και βέβαια των φορέων και των συλλόγων της περιοχής, όπως φαίνεται και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας την οποία σας επισυνάπτουμε, η αλλαγή ενδεχόμενου σχεδιασμού που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Ιεράπετρα και προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου το ΙΚΑ  Ιεράπετρας να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Άλλωστε πρόκειται για μια δομή που στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει με  έξοδα στέγασης».

Γραφείο Τύπου

 

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]