Η Επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Η Επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 31.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

[dropcap color=”” boxed=”no” boxed_radius=”8px” class=”” id=””]Ε[/dropcap]πιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Υπουργό Παραγωγικής  Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και  Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Π. Λαφαζάνη σχετικά με το θέμα της ανάγκης ενεργοποίησης μηχανισμών για την αποζημίωση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων.

Όπως τονίζει

kalantzakis-theodosios«Μετά τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες λόγω του ρωσικού εμπάργκο, για άλλη μια φορά ο αγροτικός κλάδος πλήττεται ανεπανόρθωτα, γεγονός που επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία πολλών περιοχών της χώρας μας. 

Δυστυχώς,  οι αγρότες των περιοχών μας βιώνουν ένα εντονότατο οικονομικό πρόβλημα, αφού η απώλεια αγορών και η υπερπροσφορά προϊόντων συμπιέζει τις τιμές των πρώιμων κηπευτικών  προς τα κάτω, οδηγώντας έτσι σε οικονομικό μαρασμό.

Προβάλλει, επομένως επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των προβλεπόμενων σε τέτοιες περιπτώσεις κρατικών μηχανισμών, ώστε να δίνονται οι αναγκαίες ενισχύσεις για αποκατάσταση μέρους της απώλειας εισοδήματος στον αγροτικό κόσμο, όποτε απαιτείται.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε το αίτημα των Αγροτών των περιοχών μας  με το οποίο διεκδικούν  άμεση ενεργοποίηση του ταμείου κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποζημιώνονται τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα.

Η ενίσχυση αποκατάστασης μέρους της απώλειας εισοδήματος  των αγροτών  προβάλλει επιτακτική, σε μια εποχή που το κόστος καλλιέργειας  έχει αυξηθεί σημαντικά και οι αγρότες καλούνται καθημερινά να επωμιστούν τον  συνεχή ανταγωνισμό.

Το αίτημά μας ως αγροτικής περιοχής με χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών συνυπογράφουν και οι δήμοι Σητείας, Αγίου Νικολάου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γόρτυνας και Βιάννου»

Γραφείο Τύπου

 

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]