Δημόσια Διαβούλευση : Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Δημόσια Διαβούλευση : Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ιεράπετρας

dimos-photomark-only-logoΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ιεράπετρα 22.07.2014
Ταχ. Δ/νση: Πλ.Κανουπάκη  Τ.Κ: 72200
Πληρ: Εμμ. Χριστάκης  | Τηλ: 2842 3 41305  | E-mail athmschep@0448.syzefxis.gov.gr [separator top=”20″ style=”dotted”]

Εισήγηση & Δημόσια Διαβούλευση
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το «Γραφείο Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Πολιτισμού» που ανήκει στο «Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας» του Δήμου Ιεράπετρας συνέταξε το «Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων» του Δήμου μας, το οποίο θέτει σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
Καλούνται όσοι δημότες – πολίτες θέλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί της εισήγησης να τις στείλουν με email* στο info@ierapetra.gov.gr ή εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου μέχρι την Παρασκευή  22 Αυγούστου 2014 

Ακολουθεί το σχέδιο  :

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας

ΑΡΘΡΟ 1 |   ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ  ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Ο παρών κανονισμός καθορίζει το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων/υποδομών άθλησης, κλειστών και υπαίθριων, του Δήμου Ιεράπετρας. Μέσω της εφαρμογής του παρόντος κανονισμού επιδιώκεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου Ιεράπετρας με σκοπό:

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

 • την υποστήριξη και προαγωγή του μαζικού λαϊκού αθλητισμού όλων των ηλικιών.
 • την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού .
 • την υποστήριξη και ανάπτυξη του Σχολικού  Αθλητισμού όλων των βαθμίδων.
 • την υποστήριξη και ανάπτυξη της σωματικής, πνευματικής και ηθικής αγωγής των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων  του Δήμου Ιεράπετρας.
 • την υποστήριξη και διοργάνωση αθλητικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών, συνεδριακών εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, Νομαρχιακού επιπέδου και φορέων τοπικού χαρακτήρα.
 • την υποστήριξη και διοργάνωση αθλητικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών, πολιτιστικών  ή άλλων εκδηλώσεων για τα άτομα με αναπηρία.

[/checklist][separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 2 |   ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 

Η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού ανήκει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες (Διευθύνσεις,  Τμήματα,  Γραφεία), σύμφωνα   με τον εκάστοτε ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μπορεί, με αποφάσεις του, να αναθέτει σε  Δημοτικούς Υπαλλήλους την εφαρμογή μέρους ή του συνόλου των διατάξεων  του παρόντος Κανονισμού.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 3 |   ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Οι Δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν σε καθημερινή βάση (από Δευτέρα έως Παρασκευή) μεταξύ 08:00-22:00. Οι ώρες λειτουργίας τους καθορίζονται αφού ληφθούν υπόψη τα σχολικά προγράμματα, τα αθλητικά προγράμματα της Γ.Γ.Α. (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) και του Δήμου Ιεράπετρας και οι προπονήσεις και αγώνες των Αθλητικών Συλλόγων/Σωματείων,   Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών.

Πιο συγκεκριμένα:

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

 • Τα  κλειστά  γυμναστήρια  λειτουργούν  από  07:00  –  22:00  και  εφόσον προπονούνται αναγνωρισμένες από τη  ΓΓΑ ομάδες, ο χρόνος μπορεί να παρατείνεται – κατά περίπτωση – έως και μία ώρα.
 • Τα υπαίθρια γήπεδα, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου,  τένις, μπάσκετ, κλπ, λειτουργούν από 07:00 – 22:00 και εφόσον προπονούνται αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομάδες, ο χρόνος μπορεί να παρατείνεται – κατά περίπτωση – έως και μία ώρα.

[/checklist]

Τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και αργίες, οι δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν μόνο για τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων όλων  των  πρωταθλημάτων(σε  εξαιρετικές  περιπτώσεις  και  μετά  από  αίτηση  δίδεται  άδεια  για  προπονήσεις).  Το  ωράριο λειτουργίας  για τις παραπάνω  ημέρες καθορίζεται  με απόφαση Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου,  μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσιακής Μονάδας του Δήμου Ιεράπετρας. [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 4 | ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ – ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΦΟΡΕΙΣ

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

 • Κάθε υπηρεσία  Δημόσια,  ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, αθλητικός φορέας (ομοσπονδία, σωματείο), ιδιωτικός φορέας και άτομο που επιθυμεί να κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας απευθύνεται  εγγράφως προς την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία και απαντά σε κάθε αίτημα, μετά από σχετική  ενημέρωση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου.
 • Η απάντηση πρέπει να δίνεται το συντομότερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από   δεκαπέντε (15) ημέρες, από την ημέρα που υποβλήθηκε το αίτημα.

[/checklist] [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 5 |  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ΧΩΡΩΝ

 1.  Στην περίπτωση που Αθλητικά Σωματεία ή μέλη αυτών χρειάζεται να προπονούνται  σε τακτικές ώρες, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, στους χώρους Άθλησης για την προετοιμασία των αγώνων τους, στα Τοπικά, Περιφερειακά, Πανελλήνια ή  Διεθνή Πρωταθλήματα που έχουν έδρα το Δημοτικό χώρο Άθλησης, τότε το αίτημα για χρήση χώρων υποβάλλεται εγγράφως από το κάθε αθλητικό Σωματείο, στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου. Στις περιπτώσεις κατάρτισης προγραμμάτων   αγώνων,  τότε  το  αίτημα-πρόγραμμα   αγώνων  υποβάλλει  εγγράφως  η  αντίστοιχη  Ομοσπονδία  που οργανώνει το κάθε πρωτάθλημα.
 2. Η αρμόδια υπηρεσιακή  μονάδα Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας  εξετάζει τα αιτήματα και εισηγείται εγγράφως προς το Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την κατανομή των ωρών, κατά ημέρα και εβδομάδα, για κάθε άθλημα  (Μπάσκετ,  Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Τένις κλπ.).  Ο Δήμαρχος  ή ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος  εγκρίνει  το τελικό πρόγραμμα και το γνωρίζει στο κάθε Σωματείο που έχει υποβάλλει αίτημα.
 3. Το πρόγραμμα των προπονήσεων των Σωματείων, δύναται να τροποποιηθεί με νεότερη απόφαση του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου.
 4. Ο Αντιδήμαρχος η ο Προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας του Δήμου,  ανακοινώνει  το  εγκεκριμένο πρόγραμμα στους υπαλλήλους του κάθε  χώρου άθλησης και είναι υπεύθυνος για την πιστή τήρηση του ωραρίου των υπαλλήλων και για την εφαρμογή αυτού. Μεμονωμένες αλλαγές στις ώρες προπονήσεων Σωματείων δύναται να λάβουν χώρα  μετά από έγγραφη  υποβολή  σχετικού  αιτήματος  προς την αρμόδια  υπηρεσιακή  μονάδα  Αθλητισμού  του  Δήμου Ιεράπετρας και μετά από σχετική απόφαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.
 5. Ο Δήμαρχος  ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  δύναται να ματαιώσει  ή να τροποποιήσει  προπόνηση  Σωματείου,  όταν λόγοι ανωτέρας βίας το επιβάλλουν.
 6. Ο Δήμαρχος ή αρμόδιος Αντιδήμαρχος, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας, φροντίζει – σε κάθε αθλητική υποδομή – ώστε να υπάρχουν – πέρα από ώρες προπονήσεων Σωματείων – και ώρες για προγράμματα Μαζικού-Λαϊκού Αθλητισμού, για Α.Μ.Ε.Α και για μεμονωμένα άτομα που δεν είναι αθλητές και δεν ανήκουν σε οργανωμένο Σωματείο.
 7. Οι εγκαταστάσεις των Δημοτικών Αθλητικών Χώρων  μπορούν να παραχωρούνται σε Αθλητικούς Συλλόγους/ Σωματεία μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα καθορίζονται ο χρόνος παραχώρησης, οι ειδικότεροι όροι παραχώρησης (π.χ συντήρηση αποδυτηρίων, λειτουργικά έξοδα, φροντίδα χλοοτάπητα κλπ) και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η παραχώρηση χρήσης των Δημοτικών Αθλητικών Χώρων από τους Συλλόγους, Σωματεία σε τρίτους (φυσικά πρόσωπα ή συλλόγους) χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 8. Οι  αθλητικοί  χώροι  μπορεί  να  διατίθενται  με  απόφαση  του  Δημοτικού Συμβουλίου  σε   Νομικά πρόσωπα, φορείς  ή  ιδιώτες  και  για  τη διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών, συνεδριακών ή άλλων εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, Νομαρχιακού και  Δημοτικού επιπέδου. Με  την  ίδια  απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  μπορεί  να προβλέπεται και καταβολή χρηματικού αντιτίμου για την παραχώρηση Δημοτικών Αθλητικών Χώρων για τις παραπάνω δραστηριότητες, η οποία θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του διαστήματος παραχώρησης του εκάστοτε χώρου άθλησης.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 6 | ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ.

Για να επιτραπεί η είσοδος σε ένα Κλειστό Γυμναστήριο, Γήπεδο Ποδοσφαίρου, υπαίθρια γήπεδα, κλπ., πρέπει:

 1. Κάθε ομάδα αθλητών να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή.
 2.  Η εμφάνιση όλων των αθλητών πρέπει να έχει όλα τα κατάλληλα και  απαραίτητα μέσα για την προπόνηση π.χ. αθλητικές φόρμες, κατάλληλα υποδήματα, μπάλες κ.λ.π.
 3. Στην αρχή κάθε προπονητικής περιόδου υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Αθλητικού Σωματείου  στην οποία αναφέρεται ότι  οι  αθλητές  του  έχουν  εξετασθεί  από  ιατρό  και  δύνανται  να  προπονούνται  και  να  συμμετέχουν  σε  αθλητικές δραστηριότητες. Την δήλωση αυτή υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου ή ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού. Στην υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτεται  ονομαστική   κατάσταση των αθλητών του συλλόγου. Σε περίπτωση παρουσίας, σε προπόνηση, νέων αθλητών το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει εκ νέου υπεύθυνη δήλωση ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές ανήκουν στο Σωματείο, έχουν εξετασθεί από ιατρό και δύνανται να προπονούνται.   Το προσωπικό των αθλητικών εγκαταστάσεων  του Δήμου Ιεράπετρας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν συμβάντα   στην προπόνηση των αθλητών και την διάρκεια των αγώνων.
 4. Ουδείς  αθλητής  κάνει  χρήση  των  χώρων  και  ιδιαίτερα  των  αθλητικών  οργάνων  χωρίς  την  επίβλεψη  του  αρμόδιου προπονητή,  ο οποίος είναι υπεύθυνος  για τυχόν ατύχημα.  Τα μεμονωμένα  άτομα δεν μπορούν  να κάνουν χρήση των αθλητικών οργάνων χωρίς την παρουσία προπονητή.
 5. Όταν  εισέρχονται    σε  χώρους  άθλησης  άτομα  χωρίς  αθλητική  περιβολή  και  ανήκουν  σε  συγκεκριμένο  σύλλογο  που προπονείται την ευθύνη απομάκρυνσης έχει ο Σύλλογος. Όταν εισέρχονται άτομα εκτός συλλόγου τότε την ευθύνη την έχει ο υπάλληλος του Δήμου που επιτηρεί το συγκεκριμένο χώρο άθλησης.
 6. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι  να συνοδεύουν τους αθλητές τους  και να παραμένουν μέχρι της αποχώρησής τους από  τους  αθλητικούς  χώρους. Επίσης είναι υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα που θα τους συμβούν κατά την  ώρα προπόνησης ή παραμονής τους στους  χώρους άθλησης.
 7.  Απαγορεύεται   η  χρήση  Δημοτικών   χώρων   άθλησης  από  συλλόγους  ή ιδιώτες για  παροχή ιδιωτικού  έργου  με αμοιβή . Οι  παραβάτες της   διάταξης αυτής  θα αποβάλλονται  από τους αθλητικούς χώρους. Στην ανωτέρω απαγόρευση εντάσσεται   και   η λειτουργία ακαδημιών  (μη αγωνιστικά τμήματα) των  συλλόγων και  σωματείων για  τις  οποίες  οι  αθλούμενοι   καταβάλουν αντίτιμο.

Σε περίπτωση κατά την οποία ιδιώτης ή σύλλογος επιθυμεί να χρησιμοποιεί δημοτικούς αθλητικούς χώρους για τις παραπάνω δραστηριότητες, αυτό μπορεί να γίνει με ανάλογο αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο. Στη συνέχεια το Δημοτικό συμβούλιο. αποφασίζει για την παραχώρηση της εγκατάστασης-γηπέδου ορίζοντας και το αντίστοιχο αντίτιμο το οποίο και καλύπτει μέρος τους κόστους συντήρησης και λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 7 | ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΧΡΗΣΤΩΝ

α) ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
β) ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
γ) ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
δ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ε) ΛΟΙΠΟΝ ΦΟΡΕΩΝ

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

 • Κάθε  προπονητής,  υπεύθυνος  Συλλόγου,  αθλητές  και  μεμονωμένα  άτομα,  είναι  υποχρεωμένοι  να  εφαρμόζουν  τις υποδείξεις  του  προσωπικού  του  κάθε  Δημοτικού  Αθλητικού  Χώρου  π.χ.  για  έναρξη  –  λήξη  προπόνησης,  χρήση αποδυτηρίων κλπ.
 • Η συμπεριφορά των αθλουμένων πρέπει να είναι κόσμια.
 • Για κάθε παράπονο ή πρόβλημα που έχουν πρέπει να απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή τον Προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας Αθλητισμού ή στον  υπεύθυνο του χώρου άθλησης του  Δήμου Ιεράπετρας.

[/checklist] [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 8 | ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ

 1. Σε κάθε περίπτωση χρήσης χώρων άθλησης του Δήμου Ιεράπετρας και χρήσης των οργάνων τους, ο κάθε αθλητής ή άτομο γενικά, πρέπει να φροντίζει να μην προκαλεί φθορές στα όργανα, στα αποδυτήρια και γενικά σε όλες τις εγκαταστάσεις του Δήμου.
 2. Οι εσκεμμένες ή μη φθορές των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων του χώρου άθλησης από αθλητές, προπονητές και αθλητικούς  παράγοντες συνεπάγονται κυρώσεις. Οι κυρώσεις αφορούν  στην  αποκατάσταση  των  φθορών  καθώς  και  στην  προσωρινή  ή οριστική αποβολή του αθλητή, προπονητή ή παράγοντα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ανάλογα με τις περιστάσεις,  οι  ίδιες  ή  άλλες  κυρώσεις επιβάλλονται  και  στο  Σύλλογο  όπου ανήκει  ο  αθλητής,  προπονητής  ή  αθλητικός παράγοντας.
  Η υποτροπή  θεωρείται  επιβαρυντική  περίσταση  και δύναται να επιβληθεί πρόστιμο.  Αρμόδιο όργανο για την επιβολή κυρώσεων είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας, που επιλαμβάνεται  άμεσα μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ή της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας.
 3. Ο ενδιαφερόμενος Σύλλογος ή αθλητής μπορεί να υποβάλλει γραπτώς  τις απόψεις/ενστάσεις του.
 4. Σε κάθε  περίπτωση  φθορών,  εσκεμμένων  ή μη,  ο Σύλλογος  στον  οποίο  ανήκει  ο αθλητής,  προπονητής  ή αθλητικός παράγοντας που τις προκάλεσε, υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση  με δικές του δαπάνες, εκτός εάν αυτή η φθορά οφείλεται άμεσα στη συνήθη  χρήση των οργάνων, αποδυτηρίων και γενικά των εγκαταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας.
 5. Σε περίπτωση φθορών – ζημιών από φιλάθλους, η ευθύνη ανήκει στην διοργανώτρια αρχή του αγώνα ή κατά περίπτωση στις ομάδες που αγωνίζονταν, οι οποίες υποχρεούνται στην άμεση αποκατάσταση αυτών με δικές τους δαπάνες.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 9 | ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 1. Κάθε Αθλητικό Σωματείο ή Σύλλογος που έχει προπόνηση σε χώρο άθλησης του Δήμου έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των αποδυτηρίων. Επίσης  πρέπει να έχει στη διάθεσή του, στο χώρο  που προπονείται, όλα τα όργανα π.χ. μπασκέτες,  φιλέ, όργανα στίβου, δίχτυα για εστίες ποδοσφαίρου κλπ.
 2. Όργανα που φυλάσσονται στις αποθήκες του Δήμου Ιεράπετρας παραδίδονται προς χρήση   από τον αρμόδιο υπάλληλο και ο υπεύθυνος του Συλλόγου ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ σε σχετικό βιβλίο χρέωσης για την παραλαβή τους. Μετά το πέρας της προπόνησης επιστρέφουν το υλικό αυτό στον υπεύθυνο υπάλληλο και ξεχρεώνεται από το σχετικό βιβλίο.
 3. Το προσωπικό  του Δήμου Ιεράπετρας   δεν είναι αρμόδιο  ή υπεύθυνο  να τοποθετεί,  μετακινεί  ή μεταφέρει  τα αθλητικά όργανα  ( μπασκέτες,  σφαίρες,  εμπόδια,  δίζυγα,  βατήρες,  ακόντια,  διαδρομές,  τέρματα,  κ.α.)  κατά  τη  διάρκεια  της προπόνησης εκεί που ο προπονητής θέλει. Αυτό  είναι αποκλειστική ευθύνη του προπονητή και των αθλητών του κάθε Συλλόγου που κάνει χρήση της αθλητικής εγκατάστασης, παρουσία του αρμοδίου υπαλλήλου.
 4. Σε όλα τα αθλητικά  και λοιπά  σωματεία, απαγορεύεται η μόνιμη   παραχώρηση χρήσης αποδυτηρίων, γραφείων, αποθηκών μέσα  στις  αθλητικές  εγκαταστάσεις  του  Δήμου  Ιεράπετρας,  χωρίς  απόφαση  του  Δημοτικού Συμβουλίου.
 5. Η  είσοδος  στο  δάπεδο  της  αίθουσας  κάθε  αθλητικού  κέντρου  θα   επιτρέπεται  αυστηρά  μόνο  σε  όσους  φέρουν  τα κατάλληλα αθλητικά υποδήματα.
 6. Η χρήση όλων των αθλητικών  χώρων, θα επιτρέπεται  αυστηρά και μόνο σε όσους φέρουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή, ανάλογα με το είδος της άθλησης.
 7. Η χρήση των οργάνων γυμναστικής και ενδυνάμωσης από τους αθλητές θα  επιτρέπεται  ΜΟΝΟ με την παρουσία στο χώρο υπεύθυνου προπονητή.
 8. Σε ένδειξη σεβασμού προς τους συναθλούμενους θα πρέπει οι χρήστες της αίθουσας να αποφεύγουν τις δυνατές φωνές και τις βωμολοχίες κατά την διάρκεια της προπόνησης ή των αγώνων.
 9. Μετά το πέρας της άθλησης, οι αθλούμενοι θα πρέπει να επαναφέρουν στην αρχική του θέση κάθε   αντικείμενο άθλησης που  χρησιμοποίησαν.   Επίσης  θα πρέπει  να  απομακρύνουν    κάθε  εξωτερικό   αντικείμενο   που  χρησιμοποίησαν (π.χ. μπουκάλια νερού) χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τους κάδους απορριμμάτων.
 10. Μετά το τέλος των προπονήσεων και αγώνων οι χώροι ελευθερώνονται  και παραδίδονται στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ιεράπετρας.
 11.  Οι αθλούμενοι υποχρεούνται να διατηρούν καθαρούς όλους τους αθλητικούς  χώρους που χρησιμοποίησαν.
 12. Εάν διαπιστωθεί ότι Σύλλογος /Σωματείο κατ’ επανάληψη κάνει χρήση των αθλητικών χώρων με αθλητές λιγότερους από το ήμισυ του αριθμού των αθλητών που δηλώνονται στους επίσημους αγώνες, τότε οι συγκεκριμένες ώρες προπόνησης μπορούν να αφαιρεθούν από τον παραπάνω Σύλλογο /Σωματείο και να αποδοθούν σε άλλο με την προβλεπόμενη στον παρόντα κανονισμό διαδικασία.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 10 | ΧΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Α.  ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ  ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Η χρήση του γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα καθορίζεται ως εξής:

 1. Μέγιστη εβδομαδιαία χρήση 6 ώρες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων και μόνο για  τα σωματεία εκείνα των οποίων ο επόμενος αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί στο φυσικό χλοοτάπητα
 2. Η προγραμματισμένη προπόνηση ή φιλικός αγώνας σε υγρό από βροχόπτωση γήπεδο ματαιώνεται.
 3. Όταν  επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έχει καταστεί ο αγωνιστικός χώρος βαρύς και λασπώδης ή από τις  μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται η ίδια κατάσταση, ή οποτεδήποτε κριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ότι η διεξαγωγή του αγώνα θα επιφέρει σημαντική φθορά ή ζημιά στο γήπεδο, τότε με Απόφαση   Δημάρχου ή Αντιδημάρχου   δεν  θα  διατίθεται  η   εγκατάσταση  για   την  διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα στα πλαίσια επίσημων διοργανώσεων, πρωταθλημάτων ή κυπέλλου και θα χρησιμοποιείται η εναλλακτική έδρα..
 4. Όταν οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς καθώς και οι μετεωρολογικές προβλέψεις, με εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και απόφαση Δημάρχου ή Αντιδημάρχου δύναται να ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή την αναβολή προγραμματισμένου αγώνα 48 ώρες πριν την έναρξή του.
 5. Σε προγραμματισμένη ή έκτακτη συντήρηση,  προπονήσεις και αγώνες δεν διεξάγονται για όσο διάστημα διαρκεί αυτή.
 6. Δεν επιτρέπεται  η χρήση εξάταπων παπουτσιών στις προπονήσεις .

Β. ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Η χρήση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 11 | ΧΡΗΣΗ ΣΤΙΒΟΥ

Α) ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

 1. Η είσοδος και η έξοδος προς και από τον στίβο   γίνεται μόνο από συγκεκριμένη είσοδο.
 2.  Οι γονείς και συνοδοί  απαγορεύεται να μπαίνουν στο χώρο του στίβου
 3. Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα μικρότερα των 17 ετών (με επίδειξη ταυτότητας) χωρίς τη συνοδεία του προπονητή τους (εφόσον πρόκειται για αθλητές).
 4. Απαγορεύεται η χρήση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου για τρέξιμο ή η χρήση για ασκήσεις από αθλητές και αθλούμενους του στίβου. Η δυνατότητα αυτή δύναται να δοθεί κατόπιν ειδικής γραπτής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ύστερα από σχετικό έγγραφο αίτημα  σε ειδικές κατηγορίες αθλητών όπου θα καθορίζεται και το χρονικό διάστημα χρήσης .
 5. Οι αθλούμενοι   είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων. Καλό θα είναι να μην παίρνουν μαζί τους όταν έρχονται στο στίβο αντικείμενα αξίας.

Β) ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η διάθεση και χρήση των εγκαταστάσεων του παραλιακού γυμναστηρίου  θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα  άρθρα 3,4, 5 και 9 του παρόντος κανονισμού. [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 12  |  ΧΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Η διάθεση και η χρήση  γηπέδων αντισφαίρισης   θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στα  άρθρα 3,4 και 5 του παρόντος κανονισμού.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 13 |  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 1. Για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε αγώνας, διεθνής, πανελλήνιος, περιφέρειας, τοπικού πρωταθλήματος,  επίσημος, φιλικός, σχολικός, απαιτείται ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ που εκδίδεται από τον αρμόδιο φορέα με μέριμνα του γηπεδούχου Σωματείου ή των οικείων Ομοσπονδιών.
 2. Υπεύθυνος για την έκδοση της άδειας είναι το Γηπεδούχο Σωματείο.
 3. Η Άδεια γνωστοποιείται στο Δήμο Ιεράπετρας τουλάχιστον μία (3) ημέρες πριν από την διεξαγωγή κάθε αγώνα.
  Χωρίς άδεια  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διεξαγωγή του αγώνα.
 4. Απαραίτητος όρος για διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα είναι η ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού (διαιτητής, ιατρός, κλπ) του γηπεδούχου συλλόγου/σωματείου που απαιτείται για την ασφαλή διεξαγωγή του. Στις περιπτώσεις που δεν εργάζεται το προσωπικό του Δήμου Ιεράπετρας, απαγορεύεται η διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα ή προπονήσεων ομάδων ή ατόμων, και γενικά η χρήση αθλητικών χώρων του Δήμου Ιεράπετρας εκτός αν ορίζεται διαφορετικά με αποφάσεις συλλογικών αιρετών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, κ.α.).[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 14 |  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

 1. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των Ομοσπονδιών του κάθε αθλήματος.
 2. Η αρμόδια υπηρεσιακής μονάδα Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας, φροντίζει να υπάρχουν σ’ αυτό όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με τις Αστυνομικές Αρχές και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και λαμβάνει μέτρα για αποφυγή βίας και λοιπές φθορές.
 3. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταθέτει το πρόγραμμα αγώνων μαζί με την άδεια αγώνων για το γήπεδο που χρησιμοποιεί σαν έδρα στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα Αθλητισμού και στην αντίστοιχη Αστυνομική αρχή.
 4. Τα αποδυτήρια, κλειδιά, χρονόμετρα κλπ, παραδίδονται προς χρήση από τον υπάλληλο του Δήμου στον υπεύθυνο του κάθε συλλόγου/σωματείου πριν από κάθε αγώνα. Το χρονικό περιθώριο εξαρτάται από  την  κατηγορία  του  αγώνα.  Ειδικότερα  τουλάχιστον  μία  ώρα  προγενέστερα  για αγώνες εθνικών κατηγοριών και μισή ώρα τουλάχιστον για αγώνες τοπικών , εφηβικών, παιδικών , μικρών ηλικιών και σχολικών πρωταθλημάτων.
 5. Με την έναρξη του αγώνα εφαρμόζονται οι κανονισμοί του κάθε αθλήματος και το προσωπικό του Δήμου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, στον αγωνιστικό χώρο.
 6. Σε περίπτωση κάποιας ζημιάς σε λαμπτήρες, δίκτυ, ταμπλό κλπ., η είσοδος επιτρέπεται – μετά την άδεια του Παρατηρητή και της  Γραμματείας  του  Αγώνα  – σε υπάλληλο  του  Δήμου  για την  αποκατάσταση/επιδιόρθωση  αυτής  και αφού  έχει διακοπεί ο αγώνας.
 7. Σε περίπτωση τάιμ-άουτ (time-out) και άλλες διακοπές αγώνα που χρειάζεται σκούπισμα το δάπεδο τότε την ευθύνη έχει το γηπεδούχο  σωματείο  και όχι ο υπάλληλος  του  Δήμου  Ιεράπετρας,  δηλαδή  το σκούπισμα  γίνεται  από  άτομο  που  έχει  το γηπεδούχο σωματείο.
 8. Κατά τη διάρκεια  κάθε  αγώνα,  το γηπεδούχο  σωματείο  ή η αρμόδια  Ομοσπονδία  υποχρεούται  να διαθέτει  στο χώρο αρμόδιο ιατρό – νοσοκόμο, φάρμακα και αυτοκίνητο μεταφοράς ασθενών.
 9. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι υποχρεωμένος να διαθέτει επαρκώς εξοπλισμένο χώρο Ιατρείου.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 15 | ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 1. Για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου σε στάδιο, ισχύουν οι όροι και οι κανόνες διεξαγωγής αγώνων των άρθρων του παρόντος κανονισμού  και οι προϋποθέσεις του άρθρου 10
 2. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Λασιθίου
 3. Για την προστασία των αθλητικών εγκαταστάσεων στα γήπεδα ποδοσφαίρου ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 8 του παρόντος κανονισμού.
 4. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταθέτει το πρόγραμμα αγώνων μαζί με την άδεια αγώνων στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου και στην αντίστοιχη Αστυνομική Αρχή.
 5. Τα αποδυτήρια, παραδίδονται προς χρήση από τον υπάλληλο του Δήμου, στον υπεύθυνο του κάθε ποδοσφαιρικού συλλόγου/σωματείου ενενήντα  λεπτά (90’) πριν από τον αγώνα.
 6. Υποχρέωση των υπαλλήλων του Δήμου Ιεράπετρας είναι η χάραξη των γραμμών του γηπέδου, η ύπαρξη σημαιών κόρνερ, διχτυών τερμάτων, φορείου, κουβάδων με νερό, κ.α..
 7. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι υποχρεωτική η παρουσία υπαλλήλου του Δήμου Ιεράπετρας, διαφορετικά δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή του.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 16 | ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

 1. Για τη διεξαγωγή αγώνων στίβου, απαιτείται η άδεια του αγώνα.
 2. Όλα τα όργανα και τα υλικά διεξαγωγής του αγώνα παραδίδονται από τις αποθήκες του Δήμου, και τον αρμόδιο υπάλληλο με κατάσταση, στον αρμόδιο των αγώνων, ο οποίος έχει ορισθεί από τον ΣΕΓΑΣ και με την λήξη των αγώνων επιστρέφονται στην αποθήκη από τον αρμόδιο υπεύθυνο.
 3. Η τοποθέτηση σε κάθε θέση των οργάνων, π.χ, εμπόδια, βατήρες, στρώματα, κλπ., είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΓΑΣ  και όχι των υπαλλήλων του Δήμου.
 4. Σε περίπτωση διοργάνωσης/πραγματοποίησης  αγώνων από πλευράς ενός Συλλόγου/Σωματείου (πλην του ΣΕΓΑΣ), την ευθύνη για τα παραπάνω έχει ο ίδιος ο Σύλλογος/Σωματείο.
 5. Η χρήση του σκάμματος αποτελεί ευθύνη των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ ή του Συλλόγου.
 6. Η αρχική διαμόρφωση αποτελεί ευθύνη του προσωπικού του Δήμου Ιεράπετρας.
 7. Η χάραξη των γραμμών στο ταρτάν του στίβου αποτελεί ευθύνη του Δήμου Ιεράπετρας.
 8. Η χάραξη των γραμμών σε χωμάτινο στίβο (κουρασάνι) συνιστά ευθύνη του ΣΕΓΑΣ.
 9. Η χάραξη  των γραμμών  για ακόντιο,  σφαίρες,  κλπ.  αποτελεί  ευθύνη  του Δήμου  και γίνεται  παρουσία  υπευθύνου  του ΣΕΓΑΣ εκεί που χρειάζονται.[separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 17 | ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

 • Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο θα επιτρέπεται αυστηρά και µόνο σε όσους έχουν σχέση µε την εκδήλωση και φέρουν τα κατάλληλα υποδήματα
 • Η χρήση των ηλεκτρολογικών πινάκων και οργάνων γίνεται µόνο από τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό που ορίζεται από τον υπεύθυνο της εκδήλωσης κατόπιν συνεννόησης µε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή τον υπεύθυνο υπάλληλο.

[/checklist] [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 18 | ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 1. Το με κάθε νόμιμη μορφή απασχολούμενο προσωπικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις    του Δήμου οφείλει ,για την σωστή άσκηση των καθηκόντων του, να φροντίζει για την ασφάλεια στους χώρους των αθλουμένων, τη φροντίδα των εγκαταστάσεων, την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας. Οφείλει να ελέγχει και να αναφέρει στη διοίκηση κάθε σχετική δυσλειτουργία.
 2. Τα  απολεσθέντα αντικείμενα  φυλάσσονται  από  το προσωπικό  για  διάστημα δύο  μηνών και  στη  συνέχεια  διατίθενται  για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χρήματα και τιμαλφή παραδίδονται με απόδειξη στο αστυνομικό τμήμα.
 3. Το αρμόδιο τμήμα και το προσωπικό των αθλητικών εγκαταστάσεων καμία ευθύνη φέρει για την απώλεια χρημάτων και αντικειμένων οποιασδήποτε αξίας.
 4. Το ωράριο των εργαζομένων καθορίζεται από το αρμόδιο τμήμα ανάλογα µε τις ανάγκες της αθλητικής εγκατάστασης.
 5. Υπάλληλοι ∆ηµοτικών χώρων άθλησης απαγορεύεται για τα κατά ειδικότητα καθήκοντα,  που  υποχρεούνται  να  προσφέρουν,  να αµείβονται  από συλλόγους, Ομοσπονδίες ή ιδιώτες και υποχρεούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυτές στη διάρκεια της εργασίας τους.
 6. Όταν άτομα (αθλητές – προπονητές) καταφέρονται κατά των υπαλλήλων του Δημοτικού χώρου άθλησης, εξυβρίζουν και απειλούν επειδή τους απαγορεύει την είσοδο σε χώρο, (χλοοτάπητα – κλειστό γυμναστήριο) τότε υπάλληλος καλεί την Ελληνική Αστυνομία. [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΑΡΘΡΟ 19 | ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Τα κυλικεία  και οι χώροι διαφήμισης στις δημοτικές  αθλητικές  εγκαταστάσεις,  εκμισθώνονται  σύμφωνα  με τις διατάξεις  του  εκάστοτε  ισχύοντος νόμου και λειτουργούν μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας των χώρων άθλησης. Προβλήματα ή διαφορές που προκύπτουν επιλύονται με απόφαση του δημάρχου, των αρμοδίων Αντιδημάρχων ή της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 2. Για όλους τους χώρους άθλησης, αποθηκών κλπ, κλειδιά έχει το προσωπικό του Δημοτικού χώρου άθλησης σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου η Προϊσταμένου της αρμόδιας  Υπηρεσιακής Μονάδας.
 3. Σε  όλους  τους  κλειστούς  αθλητικούς  χώρους  (κλειστό  γυμναστήριο,  αποδυτήρια  κλπ.)  αρμοδιότητας  του  Δήμου,  η κατανάλωση κάθε είδους τροφίμων ή ποτών (πλην οινοπνευματωδών που απαγορεύεται ρητώς) επιτρέπεται μόνο στον προκαθορισμένο  χώρο εστιάσεως  και αναψυχής  (κυλικείο)  και σε καμία απολύτως  περίπτωση  στους προπονητικούς  ή λοιπούς κοινόχρηστους χώρους ατομικής υγιεινής.
 4. Το κάπνισμα  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε όλους τους κλειστούς αθλητικούς  χώρους. Υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων κατά του καπνίσματος είναι ο αρμόδιος υπάλληλος του κάθε χώρου άθλησης, ο οποίος σε περίπτωση που εντοπίσει αθλητή ή χρήστη των αθλητικών εγκαταστάσεων να καπνίζει εντός του χώρου άθλησης, οφείλει να του ζητήσει ευγενικά να σβήσει το τσιγάρο και εφόσον δεν το πράττει τότε καλεί την Ελληνική Αστυνομία.
 5. Η κατανάλωση  ή/και  χρήση  κάθε  είδους  φαρμάκων, φαρμακευτικών ή παρεμφερών ουσιών και (ίδιο)σκευασμάτων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εντός των προπονητικών χώρων.
 6. Ο πίνακας ανακοινώσεων δεν αποτελεί διαφημιστικό χώρο, προς ενοικίαση, ούτε τα αναρτώμενα εκφράζουν τη διοίκηση του Αθλητικού χώρου. Σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως ανοικτό forum ιδεών, σκέψεων και προτάσεων κάθε είδους στο μέτρο της καλώς νοούμενης ευπρέπειας. Το κάθε υλικό θα παραδίδεται στον υπεύθυνο του αθλητικού χώρου, ο οποίος – κατά την κρίση του – θα εγκρίνει την ανάρτησή του ή μη, καθώς και το χώρο – χρόνο ανάρτησης αυτού.
 7. Η συμπεριφορά των θεατών, αθλητών, προπονητών, παραγόντων οφείλει να είναι κόσμια. Σε αντίθετη περίπτωση, ο προϊστάμενος ή ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου ορίζεται ως αρμόδιος για :
  1. την απομάκρυνση θεατή, αθλητή, παράγοντα,    αθλητικού σωματείου,
  2.  την διακοπή αγώνα όταν δεν τηρείται ο παρών κανονισμός λειτουργίας και όταν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
 8.  Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κατοικίδια ζώα στον αγωνιστικό χώρο , στην κερκίδα και   στους βοηθητικούς χώρους κλειστού γυμναστηρίου, σταδίου, γηπέδου ποδοσφαίρου.  Εξαίρεση αποτελούν ειδικά εκπαιδευμένα ζώα ασφαλείας. 
 9. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ποδήλατα και μηχανές. Εξαίρεση αποτελούν τα αμαξίδια των Α.Μ.Ε.Α. [separator top=”10″ style=”shadow”]

ΆΡΘΡΟ 20 | ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Κάθε θέμα που αναφέρεται στη λειτουργία των Δημοτικών Χώρων Άθλησης του Δήμου Ιεράπετρας και δεν περιλαμβάνεται στον παρόντα Κανονισμό, ρυθμίζεται ή τροποποιείται κατά περίπτωση με απόφαση του Δημάρχου (ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου) ή του Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου αρμόδιου συλλογικού οργάνου.
 2. Όλοι  οι  αθλητές-χρήστες,  οι  επισκέπτες  και  οι  θεατές των δημοτικών  αθλητικών  εγκαταστάσεων  υποχρεούνται να συμμορφώνονται  στις  ρυθμίσεις  του  παρόντος  κανονισμού  και  στις  υποδείξεις  του αρμόδιου προσωπικού του  Δήμου Ιεράπετρας.

Καλούνται όσοι δημότες  –  πολίτες θέλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί της εισήγησης να τις στείλουν με email* στο info@ierapetra.gov.gr ή εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου μέχρι την Παρασκευή  22 Αυγούστου 2014 

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ[separator top=”30″ style=”shadow”]

* Κατά την αποστολή του email σας και προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι παραλήφθηκε παρακαλούμε όπως : 1. Να έχετε βάλει θέμα στο email σας πχ «Αποστολή προτάσεων για Δημόσια Διαβούλευση Κανονισμού Αθλητικών Εγκαταστάσεων» 2. Να ζητάτε «ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ» email (εάν γνωρίζετε τον τρόπο).
Σε κάθε περίπτωση το Τμήμα Προγραμματισμού που θα λαμβάνει τις προτάσεις που θα στέλνονται με email στο info@ierapetra.gov.gr θα αποστέλλει απαντητικό μήνυμα ότι έγινε παραλαβή των προτάσεων σας, οπότε εάν δεν λάβετε εντός 1-2 ημερών επιβεβαιωτικό μήνυμα παρακαλούμε να καλείτε στο 28423 40366 (να κοιτάτε και στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) μήπως η δική μας απάντηση επιβεβαίωσης έχει αυτόματα μετακινηθεί στα spam του υπολογιστή σας)

Τμήμα Προγραμματισμού : Στο κάτωθι συμπιεσμένο αρχείο (zip) συμπεριλαμβάνεται το ανωτέρω σχέδιο κανονισμού σε μορφή pdf (για όσους θέλουν να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους) και ένα βοηθητικό έντυπο σε μορφή word για όσους επιθυμούν (μη υποχρεωτικό) να το χρησιμοποιήσουν στην δημόσια διαβούλευση. 
[wpdm_file id=42]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]