Προληπτικοί έλεγχοι και ενημερωτικές καμπάνιες από το Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Προληπτικοί έλεγχοι και ενημερωτικές καμπάνιες από το Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 05.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα των συνταξιούχων απασχόλησαν το δήμαρχο στη συνάντησή του  με τον πρόεδρο του συλλόγου

[dropcap]Π[/dropcap]ρογράμματα προληπτικών ελέγχων και ενημερωτικές καμπάνιες για διάφορα θέματα υγείας διεξάγει  ανά τακτά διαστήματα  το Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας με στόχο πάντα την ενημέρωση και την πρόληψη για σημαντικά θέματα υγείας. 

Πρόσφατα,  διοργάνωσε με επιτυχία ένα ακόμα  δωρεάν πρόγραμμα  προληπτικής ιατρικής στο χώρο του ΚΑΠΗ από ομάδα οφθαλμιάτρων, που αφορούσε στον  οφθαλμολογικό έλεγχο, για να διαπιστωθεί η υγεία της ωχράς κηλίδας του ματιού. Από το πρόγραμμα  επωφελήθηκαν  περίπου 40 ενδιαφερόμενοι μέλη του ΚΑΠΗ, οι οποίοι έκαναν τις προβλεπόμενες εξετάσεις,  ενώ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, υπάρχει η πρόθεση  η συγκεκριμένη δράση να επαναληφθεί.

Αντίστοιχες δραστηριότητες δωρεάν προληπτικών ελέγχων έχουν οργανωθεί και κατά το παρελθόν, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετούς πολίτες να επωφεληθούν από την ουσιαστική αξία της πρόληψης  Τα προγράμματα για ΠΑΠ τεστ,  για μαστογραφίες, για μέτρηση της οστικής πυκνότητας, παράλληλα ο προληπτικός  έλεγχος σε συνεργασία με την  κινητή διαγνωστική μονάδα σκλήρυνσης  κατά πλάκας,  οι έλεγχοι δυσλιπιδαιμίας και  εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου, εμβολιασμοί,  καθώς και το πρόγραμμα για έλεγχο του προστάτη είναι μερικοί από τους προληπτικούς ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στην πόλη αλλά και σε τοπικές κοινότητες του δήμου Ιεράπετρας

Σημαντικές δραστηριότητες έχουν επίσης οργανωθεί και  στα σχολεία. Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής  σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων είναι κάποιες από αυτές. Όσον αφορά μάλιστα το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών οργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας  σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια και υπάρχει η διάθεση να συνεχιστεί.   Είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις για τις πρώτες βοήθειες  και μέσω αυτού μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 2500 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Ιεράπετρας.

Όπως δηλώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, κ. Αντώνης Πετράς «το Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας  Υγείας επιτελεί καθημερινά ένα σημαντικό έργο. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε  ακόμα περισσότερες δράσεις και να αναπτύξουμε και νέες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενημέρωση και την πρόληψη για θέματα υγείας τους πληθυσμού και βέβαια που  συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στην προσπάθεια αυτή θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του εν λόγω γραφείου,   τις κυρίες Σταυρούλα Κιουρανάκη, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και Χρυσούλα Χαλκιαδάκη, Επισκέπτρια Υγείας, καθώς και τις κυρίες  Ηρώ Λαμπράκη –Βαρδάκη, Κοινωνική Λειτουργό και Ρένα Τζανάκη, Οικιακή Βοηθό για το σημαντικό τους έργο και τη διάθεσή τους να υποστηρίζουν δράσεις ακόμα και πέραν του εργασιακού τους ωραρίου».    

Γραφείο Τύπου

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]