Αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης
Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 17/06/2024
Aνακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ιεράπετρα 07.04.2019

 

Δελτίο Τύπου

Αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

[dropcap]Α[/dropcap]ίτημα για την κήρυξη του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα υπέβαλε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει:

«…Έχοντας υπόψη μας το παραπάνω σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και επειδή ο Δήμος Ιεράπετρας έχει πληγεί (χθες 6-4-2019) από πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμυρών, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές, τόσο σε περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων όσο και σε υποδομές του Δήμου σε όλη την έκταση του Δήμου, αιτούμεθα να κηρυχτεί ο Δήμος Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ektakth-anagkh-ierapetra (6)

Την έκταση και το μέγεθος των καταστροφών δεν είμεθα σε θέση ακόμη να εκτιμήσουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε καταστροφές σε Οικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, κτιριακές υποδομές διαφόρων χρήσεων ιδιωτικές και Δημοτικές, σε αγροτικές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σε κοινοχρήστους χώρους, σε δίκτυα ύδρευσης- άρδευσης ,εκτεταμένες κατολισθήσεις στο κύριο και αγροτικό δίκτυο κλπ.»

Ο Δήμαρχος μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, τους αντιδημάρχους κ. Πέτρο Μαστοράκη και κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων παρακολουθούν στενά την κατάσταση από την πρώτη στιγμή επεμβαίνοντας όπου είναι εφικτό.

ektakth-anagkh-ierapetra (11)

Ο κ. Καλαντζάκης τονίζει:

«Αιτούμαστε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να οι τεράστιες καταστροφές να εκτιμηθούν και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον, ζητάμε από τον κ. Αρναουτάκη να επισκεφτεί αυτοπροσώπως τις πληγείσες περιοχές ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος των ζημιών και να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημά μας.

ektakth-anagkh-ierapetra (5)

Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν με τα συνεργεία του Δήμου και σε συνεργασία με την περιφέρεια, την πυροσβεστική υπηρεσία και την αστυνομία, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τις έκτακτες, δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας