Η νήσος Χρυσή διατηρείται καθαρή

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)

Η νήσος Χρυσή διατηρείται καθαρή

Ιεράπετρα 27.8.2015

Παρά τη μεγάλη επισκεψημότητα που σημειώνεται φέτος στη νήσο Χρυσή το νησί διατηρείται καθαρό δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αργύρης Πανταζής

«Παρόλο που τη φετινή σεζόν η επισκεψιμότητα στη Χρυσή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο με τους επισκέπτες μέχρι σήμερα να ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες,  έχουμε καταφέρει το νησί να διατηρείται αρκετά καθαρό  χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα και παράπονα.

katharh-xrysh

Ως Υπηρεσία Καθαριότητας, καθημερινά καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, εφαρμόζοντας αυστηρά τους όρους της σύμβασης που προβλέπει τον καθαρισμό, την αποκομιδή και την απομάκρυνση με πλωτό μέσο  των απορριμμάτων και των λυμάτων.

Παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθαριότητα λόγω αστάθμητων παραγόντων, όπως οι καιρικές συνθήκες, η Χρυσή διατηρείται καθαρή, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να απολαύσουν τις καθαρές “χρυσές” παραλίες της και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Τα όποια δημοσιεύματα αναφέρονται στην ελλιπή καθαριότητα της Χρυσής αποτελούν προϊόντα σκοπιμοτήτων για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ανθρώπων που επιλέγουν να δυσφημούν τον τόπο  για ιδιοτελείς σκοπούς.

Το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί σε μέσα ενημέρωσης σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την πραγματική κατάσταση της καθαριότητας στη Χρυσή, αλλά αντίθετα απεικονίζει χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων, πριν αυτά απομακρυνθούν.

Η Χρυσή αποτελεί μια προστατευόμενη περιοχή που φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικώς σχηματιζόμενο δάσος λιβανέζικου κέδρου στην Ευρώπη και έναν ιδανικό προορισμό με πεντακάθαρες παραλίες, χρυσές αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά που γίνεται προσπάθεια από όλους μας να διαφυλαχθεί.

Από τη μεριά μας, παράλληλα με τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλουμε, άμεσο στόχο μας αποτελεί η εκπόνηση ενός σχεδίου ορθής διαχείρισης, αξιοποιώντας τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για την καθαριότητα του νησιού, ενός τόπου με αναρίθμητες φυσικές και εξωτικές ομορφιές και με μαγευτικές πεντακάθαρες ακτές που μαγνητίζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Αργύρης Πανταζής»