Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές στην περιοχή του Γαϊδουροφά

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές στην περιοχή του Γαϊδουροφά

Ιεράπετρα 28.8.2015

Ολοκληρώθηκαν για το φετινό καλοκαίρι οι ανασκαφές στην περιοχή του Γαϊδουροφά. Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Ιεράπετρας στους αρχαιολόγους κ. Γ. Παπαδάτο και κ. Κ. Χαλικιά

gaidourofa-3

Με αφορμή την ολοκλήρωση των ανασκαφών για το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή του Γαϊδουροφά της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής και την παρουσίαση των φετινών ευρημάτων που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής στις 20 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην επιστημονική ομάδα που για άλλη μια χρονιά συνέβαλε στην ανάδειξη  σημαντικών ευρημάτων από το μακραίωνο παρελθόντος του τόπου.

gaidourofa-1

Όπως ανέφερε, με αφορμή και την παρουσία του στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής της ανασκαφής Επίτιμο Καθηγητή  Προϊστορικής Αρχαιολογίας, κ. Γιάννη Παπαδάτο, καθώς και στον αρχαιολόγο, κ. Κώστα Χαλικιά και στις ομάδες των φοιτητών για την συμβολή και το επιστημονικό τους έργο.

gaidourofa-2

Οι ανασκαφές στην περιοχή του Γαϊδουροφά της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα, όπως το μινωϊκό κτίριο που χρονολογείται γύρω στα 1.600 π.Χ και διάφορα άλλα, όπως ενημερωθήκαμε από τους αρχαιολόγους, που μαρτυρούν το σπουδαίο ιστορικό παρελθόν της περιοχής. Για άλλη μια φορά λοιπόν αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για να αποκαλυφθούν όλα αυτά, τόνισε ο Δήμαρχος, και βέβαια στον Πολιτιστικό Σύλλογο και σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση και αυτή η ξεχωριστή βραδιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Ανατολής.   

Γραφείο Τύπου