Βελτίωση καθημερινότητας – παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Βελτίωση καθημερινότητας – παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 07.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βελτίωση της καθημερινότητας και παρεμβάσεις  στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας 

[dropcap]Η[/dropcap] στήριξη της καθημερινότητας των Τοπικών Κοινοτήτων και η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων είναι ένας από τους βασικούς στόχους της  νέας δημοτικής αρχής στην Ιεράπετρα. Με την καθημερινή συμβολή του αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων και σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους κάθε τομέα καθημερινά εκτελούνται σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες  εργασίες καθαρισμού, συντηρήσεων, κλαδεμάτων, αλλά και παρεμβάσεις στη οδοποιία και στο τομέα της ύδρευσης, της άρδευσης και της αποχέτευσης.

Ειδικότερα, με συνεργασία του Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Αργύρη Πανταζή έχουν ήδη καθαριστεί αρκετά σημεία μέσα σε οικισμούς και χωριά, όπως στο Μύρτος, τη Γρά Λυγιά  τη Βαϊνιά, την Ανατολή, τα Φέρμα, το Χριστό, την Καλαμαύκα, τους Μεσελέρους, το Πάνω Χωριό, το Κάτω Χωριό, την Επισκοπή, το Καβούσι, την Παχιά Άμμο. Οι εργασίες που γίνονται αφορούν τόσο την απομάκρυνση  αντικειμένων και οικοσκευών τα οποία είχαν εναποτεθεί αυθαίρετα σε διάφορα σημεία, δημιουργώντας αισθητική ρύπανση, όσο και καθαρισμούς εντός των οικισμών στα σοκάκια, στην πλατείες αλλά και στους χώρους των κοιμητηρίων. 

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και εργασίες κλαδέματος δέντρων σε σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου. Πρόσφατα κλαδεύτηκαν οι ευκάλυπτοι στη διασταύρωση προς το Κεντρί με συνδρομή μάλιστα ειδικού μηχανήματος από την Περιφέρεια,  τα αρμυρίκια στην παραλία της Παχιάς Άμμου, ενώ ήδη η αρμόδια υπηρεσία έχει προχωρήσει σε κλαδέματα και κοπές δέντρων και  στα κοιμητήρια πολλών Τοπικών Κοινοτήτων, όπου δημιουργούνταν προβλήματα.

Καθημερινές παρεμβάσεις γίνονται και στον τομέα της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χάρη Κορνάρο. Συνεργεία της υπηρεσίας προχωρούν σε συντηρήσεις γεωτρήσεων  και δικτύων, αποκαταστάσεις  βλαβών αλλά και σε καθαρισμούς δεξαμενών με στόχο πάντα την όσο το δυνατόν αμεσότερη παρέμβαση για την επίλυση προβλημάτων. 

Τέλος, στο επίκεντρο  βρίσκονται και οι ανάγκες της αγροτικής οδοποιίας. Υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου, κ. Μάνου Λουτσέτη  μηχανήματα του δήμου προχωρούν σε καθημερινή βάση σε βελτιώσεις της αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες με στόχο την κάλυψη  προβλημάτων του οδικού δικτύου προκειμένου οι πολίτες να διευκολύνονται στην εκτέλεση των γεωργικών τους εργασιών.  

papadopetrakis-andreasΌπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης « οι Τοπικές Κοινότητες αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι του δήμου Ιεράπετρας που απαιτεί καθημερινές παρεμβάσεις και συστηματική υποστήριξη. Μέριμνά μας είναι με συντονισμένες ενέργειες και με σωστό προγραμματισμό να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής. Τόσο τα καθημερινά προβλήματα όσο και ο σχεδιασμός έργων είναι θέματα που μας απασχολούν ιδιαίτερα. Μέσα από την καλή συνεργασία με  όλους τους αντιδημάρχους και τον καλό συντονισμό των υπηρεσιών  αλλά και με την άριστη σχέση με όλους  τους προέδρους  και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα των καθημερινών μας προσπαθειών»    

Γραφείο Τύπου

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]