Ενημέρωση – συζήτηση για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νομού Λασιθίου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Ενημέρωση – συζήτηση για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νομού Λασιθίου


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 10.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νομού Λασιθίου συζήτησαν ο δήμαρχος Ιεράπετρας και ο διευθυντής του κέντρου

[dropcap]Μ[/dropcap]ια πλήρη ενημέρωση για τη δραστηριότητα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του νομού Λασιθίου είχε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης  από τον διευθυντή, ψυχίατρο, κ. Φαζακη και μέλη της ομάδας του. Αναλυτικότερα, σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο γραφείο του δημάρχου της Ιεράπετρας, συζήτησαν για τη σημαντική προσφορά του κέντρου τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στις άλλες πόλεις του νομού και παράλληλα για τη δραστηριότητα του ΚΟΙΣΠΕ.

Ο κ. Φαζάκης ενημέρωσε το δήμαρχο για τη δραστηριότητα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας  στην Ιεράπετρα, τονίζοντας ότι  από το 2011  πραγματοποιούν ιατρείο στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας κάθε Τετάρτη, καλύπτοντας τις ανάγκες που προκύπτουν για ψυχιατρική στήριξη, ενώ, όπως ανέφερε, για την υποστήριξη του σημαντικού αυτού έργου  έχουν πλέον στη διάθεσή τους  και το ΚΟΙΣΠΕ μια  συνεταιριστική επιχείρηση και μονάδα ψυχικής υγείας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Τομέα Ψυχικής Υγείας. 

Όπως ανέφερε ο κ. Φαζάκης, στο ΚΟΙΣΠΕ συμμετέχουν εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας, ασθενείς σε καλή ψυχική κατάσταση και βέβαια φυσικά ή και νομικά πρόσωπα. Σκοπός μεταξύ των άλλων είναι η κοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη των ασθενών του μέσω της δυνατότητάς τους για εργασία. Μέσω του ΚΟΙΣΠΕ  οι ασθενείς μπορούν να ωφεληθούν και οικονομικά αλλά κυρίως ψυχικά, αφού μπορούν να εργαστούν σε διάφορους φορείς και ΝΠΔΔ και να αποκομίσουν όλα τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει  η εργασία.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «το κέντρο ψυχικής υγείας επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε ένα ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της ψυχικής υγείας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τον τομέα αυτό, αλλά και η προσπάθεια από όλους, για να στηρίξουμε τις δράσεις και τις προσπάθειές τους κρίνεται σημαντική. Από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τη δραστηριότητα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του ΚΟΙΣΠΕ, συμβάλλοντας και εμείς στην στήριξη των ψυχιατρικών υπηρεσιών στο νομό μας».

Γραφείο Τύπου

 

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]