Νέο πρόγραμμα Κοινωνικά Ιατρεία από τον Δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Νέο πρόγραμμα Κοινωνικά Ιατρεία από τον Δήμο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 11.4.2016

Δελτίο Τύπου

Νέο πρόγραμμα «Κοινωνικά Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής και Νοσηλευτικής Φροντίδας στον Γενικό Πληθυσμό» από τον Δήμο Ιεράπετρας – Μετά τις Τοπικές Κοινότητες,  Κοινωνικά Ιατρεία και στην πόλη της Ιεράπετρας

Με επιτυχία υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο το νέο πρόγραμμα «Κοινωνικά Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής & Νοσηλευτικής Φροντίδας στον Γενικό Πληθυσμό» από τα Βοήθεια στο Σπίτι και τους εργαζομένους του Κ.Η.Φ.Η. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας.

Παράλληλα με τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, στο εξής το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιείται καθημερινά και στην πόλη της Ιεράπετρας 8:00 – 10:00 κάθε πρωί στο χώρου του Κ.Η.Φ.Η οδός Πλουμίδου 47.

Κοινωνικά Ιατρεία

Το πρόγραμμα απευθύνεται στον Γενικό Πληθυσμό και οι υπηρεσίες που  παρέχονται αφορούν στην ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική,  στην ενημέρωση για επιδοματικές παροχές και προγράμματα κοινωνικής στήριξης και ασφάλισης, καθώς και στην πρωτοβάθμια  νοσηλευτική φροντίδα (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, ενεσοθεραπεία, περιποίηση τραυμάτων, συμβουλευτική υγείας, τήρηση ιστορικού σε περίπτωση χρόνιων νοσημάτων και τακτικός επανέλεγχος μετρήσεων, παραπομπή στην αρμόδια ιατρική ειδικότητα, όταν απαιτείται  κ.α.)

Για την πόλη της Ιεράπετρας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κ.Η.Φ.Η. κατά τις εργάσιμες ημέρες 8:00 – 10:00 κάθε πρωί, ενώ για τις Τοπικές Κοινότητες μετά από τις επισκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετές από αυτές, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του Απρίλιου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω:

13/4 Ξηρόκαμπος (στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας- Ιατρείο στο Στόμιο)

14/4 Παχειά Άμμος ( στο χώρο της κοινότητας)

15/4 Σταυροχώρι (στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού) και Λάπιθος στο χώρο της Εκκλησιαστικής αίθουσας

18/4 Κουτσουνάρι- Φέρμα (στο Κοινοτικό Κατάστημα στο Κουτσουνάρι)

19/4 Πάνω χωριό- Επισκοπή (στο χώρο της κοινότητας)

20/4 Γρα –Λυγιά (στο χώρο του Ιατρείου της Γρα-Λυγιάς)

21/4 Σελάκανο (στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου)

25/4 Κουτσουράς-Αχλιά-Μαύρος Κόλυμπος (στο χώρο του Ιατρείου του Κουτσουρά)

26/4 Κεντρί (στο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού) και Σταυρό στο χωρο της εκκλησιαστικής αίθουσας

28/04 Μάλες (γραφείο «Βοήθεια στο Σπίτι» 12:30 – 13:20) & Ανατολή (κοινοτικό ιατρείο 13:30-14:30)

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη «Το πρόγραμμα των Κοινωνικών Ιατρείων είναι μια πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και υλοποιείται πιλοτικά την τρέχουσα περίοδο έως και το τέλος Απριλίου με απώτερο σκοπό, να συνεχιστεί και σε επόμενες περιόδους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε πολίτες τόσο στην Ιεράπετρα όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ενημέρωση για προγράμματα κοινωνικής στήριξης, καθώς και σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας νοσηλευτικής φροντίδας.

Ωφελούμενοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι όσοι πολίτες επιθυμούν, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό και είναι ανοικτό για όλους».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρα