Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου «Απόλλων» «Κομέντια» του Γιώργου Σκούρτη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου «Απόλλων» «Κομέντια» του Γιώργου Σκούρτη

theatro-1204ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Σάββατο 18 – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

[separator top=”20″ style=”dotted”]

Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου «Απόλλων» «Κομέντια» του Γιώργου Σκούρτη 

Με το έργο «Κομέντια» του Γιώργου Σκούρτη συμμετείχε στο 4Ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου «Απόλλων». Η παράσταση δόθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, απέσπασε:  Βραβείο Ενδυματολογίας στην Πολυξένη Ορκοπούλου, Έλενα Μιχαηλίδου, Αδαμαντία Κουμπάρου και  Έπαινο Μουσικής Διδασκαλίας στον Τάκη Τζεβελέκο.

Η παράσταση ήταν πλαισιωμένη από δέκα οχτώ ηθοποιούς που τραγουδούσαν, χόρευαν, έπαιζαν. Βασιλιάδες, αυλικοί, χορικοί, έπαιζαν ένα παιγνίδι γεμάτο παγίδες, ίντριγκες. Έξυπνα κόλπα προς αποφυγής των με επίκεντρο τον λαϊκό ήρωα, σύμβολο ανυπακοής, αντίστασης, αφύπνισης και αυταπάρνησης. Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα παιχνίδι, όχι και τόσο αθώο μέχρι το τέλος που επέρχεται η αυτοθυσία του ήρωα μας στο δάσος των παλιών νεκρών, που έχει κι αυτό τον δικό του καταλυτικό επίλογο λυτρώνοντας τους ήρωες μας.

Παράσταση πλούσια γεμάτη ζωή κέφι χιούμορ ρυθμό που δεν άφησε αδιάφορο κανέναν θεατή με τις γρήγορες εναλλαγές της και τις πολλές εκπλήξεις.

Η μουσική της παράστασης είναι του Σταύρου Ξαρχάκου, η σκηνοθεσία-σκηνογραφία-φωτισμός του Αλέκου Ξανθάκη, η χορογραφία της Έλενας Μιχαηλίδου, μουσική ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία του Τάκη Τζεβελέκου, ενδυματολογία της Πολυξένης Ορκοπούλου – Έλενας Μιχαηλίδη-Αδαμαντία Κουμπάρου, η κατασκευή των κοστουμιών της Ελένης Ορκοπούλου, στο χειρισμό φώτων ο Γιάννης Καντούνης και στο χειρισμό μουσικής Σελάν Πρίτι Σίνγκ.

 

Η οργανωτική επιτροπή

 

[separator top=”40″ style=”shadow”]

[xyz-ihs snippet=”theatronofb-2014″]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]