Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη

theatro-1204ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Σάββατο 18 – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

[separator top=”20″ style=”dotted”]

Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη 

Με το έργο «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» συνέχισε την δεύτερη μέρα το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Το κοινό της Ιεράπετρας είχε την δυνατότητα, για μια ακόμα χρονιά, να δει και να χειροκροτήσει μια θεατρική ομάδα της Κορίνθου που τιμά το Γεραπετρίτικο Φεστιβάλ για τρίτη φορά, με την παρουσία του Δημάρχου Κορίνθου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Παύλος Καράγιωργας με βοηθό σκηνοθέτη την Ελένη Μαυραγάνη. Την μουσική σύνθεση η Κορνηλία Κουντούρη, τα σκηνικά – κουστούμια ο Δημήτρης Καράγιωργας, την χορογραφία η Ελένη Μαυραγάνη, τον φωτισμό ο Γιώργος Κασιμάτης, το μακιγιάζ η Ιωάννα Κατσαρού και την κατασκευή των σκηνικών ο Τάσος Συρμάνογλου.  

Ο Ιάκωβος Καμπανέλης έγραψε την «Αυλή των Θαυμάτων» το 1957, δώδεκα χρόνια μετά την επιστροφή του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στην Αυστρία (1945), όπου έμεινε φυλακισμένος δύο φρικτά χρόνια.

Σε μιαν αυλή που ζουν άνθρωποι  της λαϊκής τάξης, ηθογραφείται η μεταπολεμική κοινωνία.

Σ’ αυτήν ζουν καθημερινά πρόσωπα, νιώθοντας την αγωνία της επιβίωσης, την έλλειψη σιγουριάς και σταθερότητας, τη φτώχεια, την ανεργία της επιβίωσης, την έλλειψη σιγουριάς και σταθερότητας, τη φτώχεια, την ανεργία και την απάτη.

Στην αυλή αυτήν ερωτεύονται, συγκρούονται μεταξύ τους, απογοητεύονται, κουτσομπολεύει ο ένας τον άλλον, ελπίζουν κάτι καλύτερο, κάνουν σχέδια για το μέλλον, βλέπουν ως λύση τη μετανάστευση, όπως πολλοί νέοι σήμερα, αλλά τελικά πείθονται ότι πρέπει να αγωνιστούν στην πατρίδα τους…

Ο κόσμος αυτός της «Αυλής των θαυμάτων» θα διαλυθεί, όταν πλέον όλα σ’ αυτή θα κατεδαφιστούν, για να χτιστεί μια πολυκατοικία…

 

Η οργανωτική επιτροπή

 

[separator top=”40″ style=”shadow”]

[xyz-ihs snippet=”theatronofb-2014″]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]