“ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ” του Ευρυπίδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΥΡΒΕΙΑ 2018

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας με χαρά σας ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού

“ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ” του Ευρυπίδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΥΡΒΕΙΑ 2018

sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                     ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ   09-08-2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ                                                                                                        AΡΙΘΜ  ΠΡΩΤ: ___
ΝΟΜΟΣ   ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΝΠΔΔ: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»
ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»
ΤΗΛ: 2842340380 ΦΑΞ: 2842025922
MAIL:koinopolitia@ierapetra.gov.gr

 

Δελτίο Τύπου

[dropcap]Τ[/dropcap]ην ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις  9:30 μ.μ  στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ  ΚΥΡΒΕΙΑ  2018 θα  πραγματοποιηθεί  στην Ιεράπετρα  στον αύλειο  χώρο  του  οθωμανικού  τεμένους  (Τζαμί)

η παράσταση  “ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ” του  ΕΥΡΙΠΙΔΗ

 σε  σκηνοθεσία ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗ

Η  είσοδος  είναι  ελεύθερη

Οργάνωση :ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου  Ιεράπετρας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Ο Ιππόλυτος είναι αρχαία τραγωδία που έγραψε ο Ευριπίδης και διδάχτηκε (παίχτηκε) το 428 π.Χ..

Το έργο αυτό φέρεται και με το όνομα Στεφανηφόρος από το στέφανο που προσφέρει στην Άρτεμη ο ήρωας. Αλλά η αφοσίωσή του αυτή προς την Θεά διεγείρει την Αφροδίτη που προκειμένου να επιφέρει τον όλεθρο του αγνού ήρωα «εμπνέει» τη μητριά αυτού σε ανόσιο έρωτα μ΄ αυτόν. Και η μεν μητριά Φαίδρα συγκαλύπτει το πάθος της ενώ η τροφός το αποκαλύπτει στον ήρωα και του προκαλεί δίκαια φρίκη.

Κατόπιν αυτού η Φαίδρα αισχυνόμενη απαγχονίζεται αφού προηγουμένως με σημείωμα διαβάλει τον νέο στον πατέρα του Θησέα ο οποίος στη συνέχεια με σκληρή κατάρα προκαλεί τον κύριο όλεθρο του ήρωα.

Το έργο αποτελείται από 1.466 στίχους. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 428 π.Χ. Ο Ιππόλυτος κέρδισε το πρώτο βραβείο στους δραματικούς αγώνες, όμως τα υπόλοιπα έργα που συμμετείχαν εκείνη τη χρονιά δεν είναι γνωστά.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη είναι δημιουργία του θεάτρου των «ViVi».

Ο «ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ  ή το πάθος της Φαίδρας» έδωσε ήδη 20 παραστάσεις στην Avinion της Γαλλίας, στο μεγαλύτερο φόρουμ για τον πολιτισμό και το θέατρο στον κόσμο, ανάμεσα σε 40 χώρες, προβάλλοντας τη χώρα.

Ο τύπος και η κριτική επιβραβεύουν για μια ακόμη φορά το ύφος και τη μέθοδο ερμηνείας του αρχαίου δράματος του Τηλέμαχου Μουδατσάκη, που έχει ήδη διεθνώς αναγνωριστεί και επαινεθεί για την πρωτοτυπία της.

Η Vauclusematin (10/07) έγραψε για τον «ΙΠΠΟΛΥΤΟ»:  «Παράσταση υψηλών εντάσεων και σπάνιου κάλλους», και η Marseillaise (27/07) χαρακτήρισε την ίδια παράσταση επίτευγμα όπου το σώμα αναδείχνει το τραγικό μέσα από μια   άφθαστη χειρονομική και εύμουση  κινησιολογία, ερμηνείες που τσακίζουν με τις χρωματικές τους δεξιότητες.

Η Provense (20/07) επέμεινε στο κάλος της σκηνικής, ιδεογραμματικής συστάσεως της δράσης, ενώ κατέγραψε τις  εντυπώσεις των θεατών που εξέρχονταν έκθαμβοι από την παράσταση.

Τα κοστούμια είναι της Οτ κουτύρ (υψηλής ραπτικής) Τρανούλης και η μουσική του Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Βελιάνο, Δανάη Καλαχώρα, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Ηλίας Νομικός.

 

Με  εκτίμηση
Μανώλης  Γεωργαλάκης
Πρόεδρος  Δ.Σ.ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  Ιεράπετρας

AFISA_IPPOLITOS