Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ιεράπετρα 27.10.2015

Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους. Οι Έλληνες του ’40, αψηφώντας τον κίνδυνο, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, αγωνίστηκαν για τα μεγάλα και σπουδαία ιδανικά, πετυχαίνοντας λαμπρές νίκες μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Το παράδειγμά τους 75 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2015, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, τα διδάγματα των μαχητών του ’40 αποτελούν λαμπρά παραδείγματα μεγαλειώδους αντίστασης για την διαφύλαξη της σημαντικότερης αξίας κάθε λαού, της Ελευθερίας του Έθνους.

Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η φιλοπατρία, οι διαχρονικές αυτές αξίες που ενέπνευσαν τον αγώνα των Ελλήνων του 1940, ας αποτελέσουν έμπνευση και στον αγώνα των Ελλήνων του 2015.

Ας αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του ελληνικού παρελθόντος και ας ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, με σεβασμό, θέληση και πίστη στις θυσίες των προγόνων και στα όνειρα της νέας γενιάς.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης