Δελτίο Τύπου : Σχετικά με τις οφειλές και τη βεβαίωσή τους

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης σας προσκαλεί
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  δέκα τεσσάρων (14) ατόμων,

ΘΕΜΑ:  «Πρόσκληση σε Δ.Σ.» Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 25η  Ιουλίου 2024,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, 1Ος όροφος, επί της οδού Δημοκρατίας 31  με θέματα:                                                 

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Σας προσκαλούμε στις 23/07/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετραςπου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 (Γραφείου Δημάρχου) στον 3ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 1 Διαγραφή τελών άρδευσης, λόγω λανθασμένων χρεώσεων της υπηρεσίας.(Εισηγητής: […]

Δελτίο Τύπου : Σχετικά με τις οφειλές και τη βεβαίωσή τους

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 19/10/2013

 

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις οφειλές και τη βεβαίωσή τους 

[dropcap]Μ[/dropcap]ε αφορμή το θόρυβο που επιχειρείτε να δημιουργηθεί σχετικά με την εφαρμογή και από το Δήμο Ιεράπετρας της υποχρεωτικής διαδικασίας που προβλέπεται για την είσπραξη οφειλών, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η Οικονομική Υπηρεσία όφειλε να κινηθεί σε βάρος εκείνων οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει την εξόφληση των οφειλών τους ή δεν τηρούν τους όρους της ρύθμισης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η είσπραξη των οφειλομένων.

Η μη εφαρμογή της σχετικής διαδικασίας συνεπάγεται πειθαρχική και ποινική ευθύνη για τους αρμόδιους υπαλλήλους (Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας και Ειδική Ταμία).

Στο Δήμο μας η διαδικασία εφαρμόσθηκε για 41 οφειλέτες που η κύρια οφειλή του καθενός υπερέβαινε το ποσό των 5.000 €, και οι οποίοι όφειλαν συνολικά στο Δήμο 2.000.000,00 ευρώ περίπου.

Η οφειλή αφορούσε κυρίως τέλη εκδιδομένων λογαριασμών, παρεπιδημούντων, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ύδρευσης, άρδευσης και λοιπά τέλη καθώς και τα σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις που προβλέπονται και επιβάλλονται από το Νόμο.

Ως Δήμος τον τελευταίο καιρό είχαμε ενημερώσει δύο φορές τους οφειλέτες με έγγραφα τα οποία ενυπόγραφα έχουν λάβει, ενώ έχουν ενημερωθεί κατά το παρελθόν επανηλλειμένως δεδομένου ότι δεν πρόκειται για πρόσφατες οφειλές αλλά για χρέη προηγούμενων περιόδων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε συζήτηση που αφορούσε Οικονομικά θέματα  του Δήμου πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι πρωτοστατούντων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας επεσήμαιναν την ανάγκη είσπραξης των χρεών προς το Δήμο από μεγαλοφειλέτες τονίζοντας την ηθική διάσταση του θέματος.

Συνεπώς ο σχετικός θόρυβος είναι απολύτως αδικαιολόγητος, υποκριτικός και εντάσσεται στους κανόνες του λαϊκισμού που δυστυχώς διαπρέπει στο Δήμο Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

 

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]