Μια επιτυχημένη βραδιά αστροπαρατήρησης με αφορμή την Ώρα της Γης στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Μια επιτυχημένη βραδιά αστροπαρατήρησης με αφορμή την Ώρα της Γης στην Ιεράπετρα

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 31.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια επιτυχημένη βραδιά αστροπαρατήρησης με αφορμή την Ώρα της Γης στην Ιεράπετρα

[dropcap color=”” boxed=”no” boxed_radius=”8px” class=”” id=””]Μ[/dropcap]ε μεγάλη  επιτυχία στέφθηκαν  οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί με αφορμή την Ώρα της Γης, το Σάββατο  28 Μαρτίου στην πόλη της Ιεράπετρας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο μικρό αμφιθέατρο που βρίσκεται στο παρκάκι πλησίον του δημαρχείου στο κέντρο της πόλης, όπου είχαν τοποθετηθεί τα τηλεσκόπια των μελών του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και περίμεναν μικρούς και μεγάλους για μια πρώτη γνωριμία με τον έναστρο ουρανό.

Όσοι παραβρέθηκαν μπόρεσαν να δουν μέσα από τα προσοφθάλμια των τηλεσκοπίων τον μεγαλοπρεπή πλανήτη Δία με τους δορυφόρους του και την εντυπωσιακή Σελήνη με τους κρατήρες της, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας και Νεαπόλεως για τα μηνύματα και το νόημα της εν λόγω περιβαλλοντικής – οικολογικής δράσης.

Με τη δέσμευση ότι θα επαναληφθούν και άλλες τέτοιες δράσεις στο δήμο Ιεράπετρας  αφιερωμένες στον έναστρο ουρανό, μέλη του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λασιθίου   και  σε έναν από τους  απώτερους στόχους τους που αφορά την κατασκευή ενός μεγάλου ηλιακού ρολογιού στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ως αναφορά στον 35ο παράλληλο που την διατρέχει.

Ο δήμος Ιεράπετρας και το Ν.Π.Δ.Δ «Περιβάλλον» ευχαριστούν θερμά τα μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Λασίθι και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, κ. Μ. Περάκη και τον κ. Χ. Μιχαήλ, το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης για την πραγματοποίηση της εν λόγω θεματικής βραδιάς, καθώς επίσης και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης και τον πρόεδρο, κ. Γ. Βαρδάκη για την ευγενική  χορηγία τους.

Γραφείο Τύπου

 

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]