Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας με χαρά σας ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος

Ιεράπετρα 05.06.201

Δελτίο Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος

[dropcap]Σ[/dropcap]ήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το Περιβάλλον έχει τη δική του μέρα για να διαδώσει σε όλο τον κόσμο την ανάγκη να κάνουμε όλοι πράξη την ώριμη περιβαλλοντική συμπεριφορά σε κάθε εκδοχή της καθημερινότητάς μας.

Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση είναι συνεχής και άρρηκτη καθώς από αυτή αντλεί στοιχεία για την επιβίωσή του. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο επιτακτική είναι η ευαισθητοποίησή μας για την επίλυση οικολογικών προβλημάτων.

Το Περιβάλλον, που αποτελεί πηγή ύψιστου κάλλους που ενισχύει και ισχυροποιεί την καλαισθησία μας και μας προσφέρει ευεξία και διεξόδους, υπομένει έναν έντονο κλονισμό του οποίου οι επιπτώσεις αντικατοπτρίζονται στην υγεία μας αλλά και στην ψυχολογία μας.

hmera-perivallontos

Είναι επομένως αναγκαίο όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την αλληλεξάρτησή μας από την φύση και τις τραγικές συνέπειες από την ρύπανση του περιβάλλοντος και να αναλάβει ο καθένας μας ξεχωριστά την ευθύνη που του αναλογεί.

Ο Δήμος Ιεράπετρας όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, υποστηρίζει και αναδεικνύει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία επαγρύπνησης και οργανωμένων δράσεων παλεύοντας ώστε να μη στερηθούν οι μελλοντικές γενιές τη νόμιμη κληρονομιά τους.

Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης του προβλήματος.»

Θεοδόσιος Καλαντζάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας