Ανοίγουν τις πόρτες τους για τη νέα χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Ανοίγουν τις πόρτες τους για τη νέα χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 03.09.2014

 Ανοίγουν τις πόρτες τους για τη νέα χρονιά  οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας  

[dropcap]Α[/dropcap]ύριο Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου  αναμένεται να ανοίξουν οι  δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Ιεράπετρα προκειμένου να φιλοξενήσουν βρέφη και νήπια για τη νέα σεζόν. Σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν παιδιά μέσω ΕΣΠΑ και  στο αμέσως επόμενο διάστημα παιδιά εκτός του προγράμματος. Όπως προκύπτει από την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων του ΕΣΠΑ, μέσου του προγράμματος καλύφθηκαν όσες θέσεις πληρούσαν  τα κριτήρια, ενώ οι υπόλοιπες  θα γίνει προσπάθεια  να καλυφθούν από το Δήμο τις επόμενες μέρες με μικρή καταβολή από τους γονείς μηνιαίων τροφίων.

Για τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας θα λειτουργήσουν 7 βρεφονηπιακοί σταθμοί, στη Ιεράπετρα, στην Ναυμαχία, στο Κεντρί, στο Κάτω Χωριό και στον Μακρύ Γιαλό, ενώ για πρώτη φορά αναμένεται να λειτουργήσει βρεφονηπιακός σταθμός ΑΜΕΑ, καθώς και μουσικό ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Αναλυτικότερα, ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Κεντρί, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο βρεφονηπιακό σταθμό ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Κρήτη, πρόκειται από φέτος να φιλοξενήσει ΑΜΕΑ, ενώ το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το τρίτο στο νησί μας και το ΚΔΑΠ μουσικοκινητικής κατεύθυνσης πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα τη λειτουργία τους, φιλοξενώντας παιδιά κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες

Οι  δομές των βρεφονηπιακών σταθμών αναμένεται να στηριχθούν  φέτος και από διάφορες άλλες ειδικότητες, όπως εργοθεραπευτή, γυμναστή, παιδαγωγό ειδικής αγωγής, ειδικό δημιουργικής απασχόλησης, μουσικό, γιατρό καθώς και ψυχολόγο.

Όπως δήλωσε η προτεινόμενη Πρόεδρος για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χ. Χατζημαρκάκη «οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί φιλοξενούν κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό βρεφών και νηπίων, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες. Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει το καθημερινό έργο των σταθμών, μεριμνώντας τόσο για την επαρκή στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό όσο και για τον εξοπλισμό και τη συντήρησή τους προκειμένου να επιτελούν άριστα το έργο τους».

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «μέχρι τώρα έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, η οποία μας επιτρέπει σήμερα να έχουμε πολλούς και άρτια οργανωμένους  δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και έτσι να μπορούμε να καλύπτουμε όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες. Η προσπάθειά μας θα είναι να συντηρήσουμε και να ανακαινίσουμε όσα κτίρια έχουν ανάγκη, καθώς και να εκμεταλλευτούμε  και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, στηρίζοντας πρώτα απ’ όλα το καθημερινό έργο όλων όσων απασχολούνται στους σταθμούς του Δήμου μας»

Γραφείο Τύπου

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]