Παρεμβάσεις Πρασίνου Υλοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Παρεμβάσεις Πρασίνου Υλοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 4.12.2015

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Πρασίνου Υλοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας. Φυτεύονται 3000 ποώδη φυτά, 1740 θάμνους και 360 νέα δένδρα

Σημαντικές παρεμβάσεις πρασίνου πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Ιεράπετρας και στον αστικό ιστό της πόλης. Με στόχο τη βελτίωση του πρασίνου και την ενίσχυσή του με νέες φυτεύσεις, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ιεράπετρας για πρώτη φορά προχώρησε στην εκπόνηση δύο σημαντικών μελετών, της μελέτης «Βελτίωση Πρασίνου Κοινοχρήστων Χώρων», και της μελέτης «Προμήθεια Υλικών για Φύτευση Κοινοχρήστων Χώρων Πρασίνου,οι οποίες την τρέχουσα περίοδο ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

paremvaseis-prasinou-1Οι προβλεπόμενες εργασίες συνολικού κόστους 80.000,00 περίπου αφορούν βελτιώσεις πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους εντός του αστικού κέντρου και περιφερειακά αυτού, αλλά και φυτεύσεις κοινοχρήστων χώρων, πεζοδρομίων, παρτεριών και νησίδων.

paremvaseis-prasinou-2Συγκεκριμένα,το τρέχον διάστημα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κλαδέματος δένδρων κοινοχρήστων χώρων στην πόλη της Ιεράπετρας και περιφερειακά αυτής, καθώς και ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων στην περιοχή του νέου Σχεδίου Πόλης. Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργασίες φύτευσης και λίπανσης φυτών, εγκατάστασης αρδευτικών δικτύων, χωματουργικές εργασίες, καθώς και εργασίες υποστύλωσης δένδρων.

paremvaseis-prasinou-3Συνολικά πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις φύτευσης σε 15 σημεία της Ιεράπετρας στις οδούς Μαρκοπούλου, Παπάγου, Λαμπράκη, Φιλοθέου Α, Ι. Παπαγεωργίου, Ι. Καποδίστρια, Μεραμβέλου, Λασθένους& Παπάγου, Λασθένους&Καλημεράκη, Καρμανλή& Κύπρου, Δημοκρατίας και Εθνικής Αντιστάσεως με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Αναμένεται να φυτευτούν 360 νέα δένδρα από 14 διαφορετικές ποικιλίες μεταξύ των οποίων αρμυρίκι ροδινό, ακακία ροδανθής, ακακία ροδομέταξη, γιακαράντα, γκρεβιλλέα, δαμασκηνιά καλλωπιστική, κουτσουπιά, χαρουπιά και ψευδακακία, καθώς επίσης 1740 θάμνοι και 3000 ποώδη φυτά.

Πρόκειται για μια οργανωμένη και εμπεριστατωμένη προσπάθεια, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνος Λουτσέτης κατά την επίσκεψή του στις υπό εκτέλεση εργασίες, που για πρώτη φορά υλοποιείται στον Δήμο Ιεράπετρας με την επιστημονική υποστήριξη, της δρ. Μαρία Βασαρμιδάκη, εξειδικευμένης γεωπόνου, υπαλλήλου του Δήμου Ιεράπετρας με πολυτετή εμπειρία στο χώρο του αστικού πρασίνου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα υλοποιηθεί ένας βασικός στόχος που ως Δημοτική Αρχή θέσαμε, δήλωσε ο κ. Λουτσέτης, προκειμένου να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, ενισχύοντας το αστικό πράσινο. Οι εργασίες αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη περίοδο.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας