Με δική του πρόταση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με θέμα το δημοψήφισμα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

Με δική του πρόταση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με θέμα το δημοψήφισμα

Ιεράπετρα 2.7.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με δική του πρόταση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με θέμα το δημοψήφισμα

Τη δική του πρόταση αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την 28η Ιουνίου 2015 στη χώρα μας και τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου κατέθεσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στην κοινή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και των Δημάρχων της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 1 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Λαμπρινό και τον κ. Λυγερό, ο κ. Καλαντζάκης κατέθεσε  δική του πρόταση στην οποία έκανε λόγο για σεβασμό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, για αποφυγή διχασμού των τοπικών κοινωνιών αλλά και για την ανάγκη επίδειξης σοβαρότητας και υπευθυνότητας από τους δήμους με πρώτιστο στόχο την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητάς τους  σε μια περίοδο  αυξημένων αναγκών από τη μια λόγω τουρισμού και πρωτόγνωρων συνθηκών από την άλλη λόγω τις κρίσης και του δημοψηφίσματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην πρόταση την οποία έθεσε και προς ψήφιση

«H διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σε μια πολύ κρίσιμη πλέον για την Ελλάδα χρονική στιγμή φαίνεται να  προβληματίζει όλους μας και ως πολίτες αλλά και ως στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας  ανησυχίες και ενδοιασμούς δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης.

Σαφέστατα η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε κυβέρνησης και κάθε λαού που οφείλουμε να σεβαστούμε στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή όμως για την Ελλάδα της κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων το δημοψήφισμα δεν αποτελεί μέσο λύσης των υπαρχόντων αδιεξόδων και προβλημάτων, αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται, μέσο δημιουργίας νέων μεγάλων αδιεξόδων και προβλημάτων σε ένα λαό που εδώ και πέντε χρόνια βιώνει σε όλα τα επίπεδα τις συνέπειες μιας οξύτατης δημοσιονομικής ύφεσης.

Άποψή μου είναι ότι οφείλουμε να σεβαστούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Θεωρώ ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ως  Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτήν την κρίσιμη στιγμή να διχάσουμε τον λαό μιλώντας υπέρ της μιας ή της άλλης κατεύθυνσης.

Είναι αντιδεοντολογικό να εκμεταλλευόμαστε τη θέση του Δήμαρχου, για να μεταφέρουμε τις προσωπικές μας θέσεις και απόψεις ή τις κομματικές μας πεποιθήσεις επηρεάζοντας τη γνώμη του κόσμου.

Αυτό που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε πραγματικά να κάνουμε ως αυτοδιοικητικοί είναι να μεριμνήσουμε για την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική διαχείριση τις καθημερινότητας των δήμων μας δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων είναι πολλαπλά.

Ως αυτοδιοικητικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι κοινός τόπος γνώριμος και στους δημότες μας το ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστηρίζουν στο μέγιστο βαθμό τη λειτουργία των δήμων μας και την αναπτυξιακή του προοπτική τους μέσα από έργα υποδομών.

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά λοιπόν όλοι μας το συμφέρον της χώρας μας. Οφείλουμε να αντιληφθούμε όμως και το ότι η θεσμική μας θέση δεν μας επιτρέπει να

παράγουμε φανατισμό και να εκδηλώνουμε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, πρωταγωνιστώντας στο σίριαλ του διχασμού.

Εφόσον το δημοψήφισμα διεξαχθεί, ο λαός της Ελλάδας είναι υπεύθυνος να προχωρήσει στην προσωπική του επιλογή»  καταλήγει ο κ. Καλαντζάκης

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σχολιάζοντας την τοποθέτησή του

« Μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην ΠΕΔ  υπέρ του ΝΑΙ και αντίστοιχα του ΟΧΙ προσωπικά προχώρησα στην κατάθεση της δικής μου πρότασης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδικάσω τη στάση και τη συμπεριφορά πολλών αυτοδιοικητικών και ακόμα και του Προέδρου  της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη με την οποία εξυπηρετούν πολιτικές  σκοπιμότητες και υποστηρίζουν κομματικούς μηχανισμούς ακόμα και στην κρισιμότατη αυτή στιγμή που διέρχεται η σύγχρονη Ελλάδα.

Θεωρώ ανεύθυνο σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνουμε να πρυτανεύει για άλλη μια φορά το κομματικό συμφέρον και οι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες ορισμένων, θυσιάζοντας στο βωμό αυτόν για άλλη μια φορά τον Έλληνα και την Ελλάδα.

Η αυτοδιοίκηση το έχω πει πολλές φορές δεν έχει κόμματα και δεν βάφεται με χρώματα. Οφείλει να είναι υπερκομματική και πολύχρωμη, αφού μόνο έτσι μπορεί να παράγει ουσιαστικό έργο ενδυναμώνοντας την τοπικές μας κοινωνίες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που οφείλει να κρατήσει ενωμένο το λαό, να διαφυλάξει τη συνοχή και την ενότητά του και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνω και στους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας με την παράκληση να κρατήσουν το επίπεδό τους μακριά από έριδες, διχασμούς και διαξιφισμούς» επισημαίνει στον σχολιασμό του ο κ. Καλαντζάκης.