“Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος.Όχι στην υποβάθμισή του”

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

“Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος.Όχι στην υποβάθμισή του”

Ιεράπετρα, 05.02.2020

 

Δελτίο Τύπου

«Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος.
Όχι στην υποβάθμισή του.»

[dropcap]Μ[/dropcap]ε την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος,  Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη της Ιεράπετρας και τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στον ποταμό Αλμυρό.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για όλες τις σχετικές εργασίες που έχουν γίνει από το Δήμο και για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί η υπηρεσία καθαριότητας και το ΝΠΔΔ Περιβάλλον. Επιπλέον, εκφράστηκε η κοινή διαφωνία για την απουσία εκπροσώπου του Δήμου Ιεράπετρας στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για το εν λόγω θέμα όπου επιρρίφθηκαν αβάσιμες ευθύνες στην μεριά του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από διάφορα σημεία και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αποδεικνύουν ότι οι απορροές στραγγιδίων που προέρχονται από το Δήμο δεν είναι επιβλαβείς.

kalantzakis-papadopetrakis-roumeliotaki

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε  το σύνολο των φυσικών αγαθών με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και όχι να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην υποβάθμισή του.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα που έχει παρατηρηθεί στο συγκεκριμένο σημείο μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να προσκομίσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων που αποδεικνύουν τη μη υπαιτιότητά του στο φαινόμενο ρύπανσης που παρατηρείται και σκοπεύουμε να ενημερώσουμε λεπτομερώς τον Περιφερειάρχη Κρήτης με τα στοιχεία που διαθέτουμε για ό,τι άπτεται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.

Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε πάντα υπέρ της επιχειρηματικότητας, τη στηρίζουμε και την προάγουμε με κάθε τρόπο. Παρ’ όλα αυτά κάθε επιχειρηματίας οφείλει να σέβεται το χώρο στον οποίο επιχειρεί, να προσέχει το φυσικό περιβάλλον και να λειτουργεί ακριβώς όπως ορίζει η νομοθεσία.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας