Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο πρωτάθλημα Σκάκι στον Δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο πρωτάθλημα Σκάκι στον Δήμο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 23.6.2017

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο πρωτάθλημα Σκάκι στον Δήμο Ιεράπετρας

[dropcap]Μ[/dropcap]ε αρκετές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017 στην πόλη της Ιεράπετρας το 1ο Πρωτάθλημα Σκάκι  Δήμου Ιεράπετρας.

protathima-skaki 1

Με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων που για πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας  και θέλοντας να συνεχιστεί η παράδοση που για χρόνια είχε η Ιεράπετρα στον τομέα αυτό, διοργανώθηκε το 1ο πρωτάθλημα Σκάκι στον χώρο της υπαίθριας Σκακιέρας στην παραλία της Ιεράπετρας στο οποίο έλαβαν μέρος μαθητές των τμημάτων του δήμου αλλά και φίλοι του Σκακιού.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης στην οποία έλαβαν μέρος σαράντα περίπου σκακιστές και σκακίστριες ήταν η συλλογή τροφίμων για την υποστήριξη του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας.

protathima-skaki 2

Πρώτοι στη διοργάνωση αναδείχτηκαν οι Γουάις Στάθης, Πηγιάκης Μάνος και Καναβάκης Μενέλαος, λαμβάνοντας έτσι και τα αντίστοιχα έπαθλα. Τη διοργάνωση υποστήριξε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, ο πρόεδρος, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης και ο υπεύθυνος δάσκαλος, κ. Γιώργος Κασαπάκης, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια μελών του παλαιού Σκακιστικού Συλλόγου της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα των κυρίων Γοργορίνη Τάκη, Κανακάρη Κωστή, Καρανδεινού Χαράλαμπου, Λαμπράκη Αντώνη, Μισεδάκη Δημήτρη και Σετάκη Γιώργου τους οποίους και ευχαρίστησαν θερμά.

protathima-skaki 3

Τη διοργάνωση χαιρέτησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ.Μανώλης Γεωργαλάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά τους συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες.

protathima-skaki 4

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας «Η εν λόγω διοργάνωση σηματοδοτεί τη νέα αρχή που έκανε το Σκάκι στον Δήμο Ιεράπετρας, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη του 2016. Μετά την πρόσληψη δασκάλου από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  και την δημιουργία τμημάτων εκμάθησης ένα σημαντικό άθλημα κερδίζει ξανά έδαφος στον δήμο μας, προσφέροντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με ένα παιχνίδι στρατηγικής που αποφέρει σε καθένα χωριστά σημαντικά οφέλη. Πρόθεση του Δήμου Ιεράπετρας είναι την επόμενη χρονιά η δραστηριότητα να επεκταθεί και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε παιδιά περιφερειακών περιοχών να ασχοληθούν με αυτή τη δραστηριότητα».

Γραφείο Τύπου

Δήμου ιεράπετρας