Στην έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης
Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 17/06/2024
Aνακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Στην έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 8.12.2016

Δελτίο Τύπου

Στην έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

[dropcap]Σ[/dropcap]την έκδοση ψηφίσματος κατά πλειοψηφία με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ για άλλη μια φορά πλήττουν τον πρωτογενή τομέα της Ιεράπετρας και δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Η ιδιαιτερότητα της γεωργίας και κυρίως των θερμοκηπιακών καλλιεργειών που ως κλάδος της οικονομίας χαρακτηρίζεται από ένταση κεφαλαίου και εργασίας, μεγάλα επενδεδυμένα κεφάλαια, υψηλό κόστος παραγωγής, σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό, ελληνοποιήσεις εισαγόμενων  αγροτικών προϊόντων, ανάληψη υψηλών ρίσκων και αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση από τους κοινωνικούς εταίρους και κυρίως από το κράτος.

Κατανοώντας πλήρως το δίκαιο των διεκδικήσεων των ναυτικών μας, τα συμφέροντα των οποίων πλήττονται, όπως και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, από τις συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές, ζητούμε από την ΠΝΟ να προσεγγίσει το ζήτημα των διεκδικήσεων του κλάδου των ναυτικών κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην πλήττεται η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας αφ’ ενός και  αφ’ ετέρου να εξασφαλίζεται ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς με ελληνικά προϊόντα, στηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την ελληνική γεωργία, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σκύψει επιτέλους πάνω από τα προβλήματα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και εν προκειμένω, αφού εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με την ΠΝΟ να εξασφαλίσει την υπόσταση και τη λειτουργία του αγροτικού τομέα της Ιεράπετρας και όλης της νησιωτικής Ελλάδας γενικότερα, πράττοντας το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο, παρά μόνο η εφαρμογή του Νόμου, που αφορά στη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά των ευπαθών γεωργικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας έτσι τη λειτουργία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς με ελληνικά γεωργικά προϊόντα και τη στήριξη των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων στις αγορές που με διαχρονικές και επίμονες προσπάθειες κατακτήθηκαν και κινδυνεύουν να χαθούν» αναφέρει το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

 Δελτίο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας