Συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα και πιέσεις στην ΥΠΕ με επίκεντρο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα και πιέσεις στην ΥΠΕ με επίκεντρο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα και πιέσεις στην ΥΠΕ με επίκεντρο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην πόλη της Ιεράπετρας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και επίσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο σύσσωμοι οι αρχές της πόλης, η κοινωνία, οι τοπικοί φορείς κα οι σύλλογοι διεκδίκησαν για μια ακόμα φορά όλα όσα στερείται τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις τους, η εκκλησία, ο Δήμος Ιεράπετρας, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι φορείς, οι σύλλογοι και πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν αρχικά στις 9:00 το πρωί στην πλατεία δημαρχείου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη μέχρι σήμερα  κατάσταση του Νοσοκομείου, ενώ εν συνεχεία πολλοί από αυτούς μετέβηκαν στην ΥΠΕ Κρήτης, ασκώντας πιέσεις στον κ. Ηγουμενίδη για εξεύρεση άμεσων λύσεων.

Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που διήρκησε αρκετές ώρες μεταξύ του διοικητή της ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδη, του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκη, των αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, του προέδρου και μελών του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, της επιτροπής αγώνα και των παριστάμενων εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Ιεράπετρας παρουσία πλήθους πολιτών τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα του Νοσοκομείου με παραστατικά παραδείγματα που επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητά του στην Ιεράπετρα και τη νοτιοανατολική Κρήτη.

Η πίεση όλων για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής ήταν μεγάλη, τονίζοντας στον κ. Ηγουμενίδη ότι είναι η μοναδική παθολογική κλινική σε Νοσοκομείο της Κρήτης που παραμένει κλειστή, αναστέλλοντας την ομαλή λειτουργία  στο σύνολό του.  Ενώ παράλληλα, πιέσεις ασκήθηκαν και για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε εργαστήρια, όπως το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό και άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Μετά από τις πολύωρες διαβουλεύσεις υπήρξε δέσμευση από τον κ. Ηγουμενίδη  για ανακοίνωση μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 18 Ιουνίου δύο ονομάτων παθολόγων που θα στελεχώσουν σε πρώτη φάση την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ορμώμενοι από την παραπάνω δέσμευση έκαναν δεκτό το περιθώριο χρόνου που ζήτησε ο διοικητής της ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδης έως και την επόμενη Τετάρτη 18 Ιουνίου προκειμένου να ανακοινώσει τα ονόματα των  δύο γιατρών παθολόγων που θα έρθουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος στους παρευρισκόμενους «Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νέο διοικητή σε μια νέα κυβέρνηση είναι λογικό να αφήσουμε ένα μικρό περιθώριο χρόνου, όπως ζητήθηκε. Σίγουρα όμως δεν θα ανεχτούμε καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην εκπλήρωση των αιτημάτων μας.

Σύσσωμη η κοινωνία της Ιεράπετρας εκδήλωσε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς της για την κατάσταση του Νοσοκομείου και όλοι μαζί ενωμένοι, εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις που λάβαμε είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας την επόμενη εβδομάδα, φτάνοντας ακόμα και σε κατάληψη της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο».

syllalitirio