Πρόταση για Σύσταση Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Πρόταση για Σύσταση Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 19.2.2016

Δελτίο Τύπου

Την σύσταση «Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου» προτείνει η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας 

H σύσταση Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου προτάθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας.

Σε τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο πρόεδρος,κ. Πετράς αναφέρθηκε στην εν λόγω πρόταση η οποία, όπως τόνισε, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του Νοσοκομείου και των αναγκών του.

Πρόταση για  «Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός εθελοντικού συλλόγου που θα υποστηρίζει και ο Δήμος Ιεράπετρας στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και βέβαια πολίτες. Απώτερος σκοπός είναι να λειτουργήσει, αναπτύσσοντας παραγωγικές σχέσεις και δράσεις χρήσιμες για την υποστήριξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας».

Αναφορικά με την διαδικασία, ο κ. Πετράς ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνέλευση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι πραγματικά επιθυμούν, προκειμένου να οριστεί μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύσταση του  Συλλόγου.

Όπως διευκρίνισε η δημιουργία του συλλόγου έχει σκοπό να συμβάλει επικουρικά στο μέτρο του δυνατού στην υποστήριξη αναγκών του νοσοκομείου και δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τα αρμόδια  όργανα για την λειτουργία του.

Πρόταση για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας ιατρών

Παράλληλα με την παραπάνω πρόταση κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η πρόταση  δημιουργίας ομάδας ιατρών για την εξέταση και την συμβουλευτική υποστήριξη πολιτών απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων που δεν διαθέτουν την δυνατότητα μετακίνησης.

Όπως αναφέρει επ’ αυτού ο κ. Πετράς «είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας, άτομα σε πολλές περιπτώσεις τρίτης ηλικίας, σε απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες που δεν διαθέτουν τη δυνατότητα μετακίνησης και επίσκεψης σε κάποια γιατρό. Αυτό ως Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας μας προβληματίσει ιδιαίτερα γι’ αυτό και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας ιατρών που θα μπορούσαν να εξετάζουν και να παρέχουν συμβουλευτική στήριξη σε τέτοιες περιπτώσεις, συμβάλλοντας έτσι σε μια χρήσιμη ενημέρωση για θέματα υγείας στους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων μας»

Κατά την ίδια συνεδρίαση έγινε επίσης ενημέρωση για την πρόσφατη ενημερωτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», ενώ τέθηκαν επίσης και θέματα σχετικά με  το αίτημα στην Π.Ε.Δ για παροχή οικονομικής βοήθειας για προμήθεια εμβολίων, αλλά και θέματα σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και το σχετικό έγγραφο του ιατρικού συλλόγου προς την 7η Υ.Π.Ε.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεραπετρας