Συνάντηση για το Υποθηκοφυλακείο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Συνάντηση για το Υποθηκοφυλακείο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 11.07.2016

Δελτίο Τύπου

Διεκδικούμε όχι μόνο εγγράφως αλλά και εμπράκτως την παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στην Ιεράπετρα δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Υποθηκοφυλακείο Ιεράπετρας και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από ενδεχόμενο κλείσιμό του τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, κ. Νίκου Παπαδάκη και της Υποθυκοφύλακα Ιεράπετρας, κας. Μαρίας Παξιμαδάκη.

IMG_3484

Με αφορμή το σχέδιο νόμου που προβλέπει συγχωνεύσεις και κλείσιμο  όλων των άμισθων Υποθηκοφυλακείων ανά την Ελλάδα και κατά συνέπεια και της Ιεράπετρας,  ο κ. Παπαδάκης και η κα. Παξιμαδάκη ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στην Ιεράπετρα, καθώς και για τις δυσλειτουργίες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από ένα ενδεχόμενο κλείσιμό του.

Μετά και τις αντιδράσεις που έχουν ήδη εκδηλωθεί από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας με το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του  στις 5 Ιουλίου 2016, όπου εκφράζεται ρητά η αγανάκτηση και η οργή για τη σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιεράπετρας και την υπαγωγή του στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης Λασιθίου, ο κ. Καλαντζάκης θέλησε να ενημερωθεί σχετικά με τη λειτουργία της εν λόγω δομής, καθώς και την αναγκαιότητά της στην Ιεράπετρα.

Όπως αναφέρθηκε το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ιεράπετρας λειτουργεί εδώ και δεκάδες χρόνια στην πόλη της Ιεράπετρας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάργησή του συνεπάγεται τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών, εφόσον στο εξής για οποιαδήποτε μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά ακόμα για ένα απλό έγγραφό οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του δήμου θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα και να μεταβαίνουν στην Νεάπολη.

IMG_3482

Σε μια περιοχή με αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα και αγοροπωλησίες ακινήτων και γης, είναι παράλογο να μην υπάρχει Υποθηκοφυλάκειο τη στιγμή μάλιστα που λειτουργεί δεκάδες χρόνια μέχρι και σήμερα ανέφερε κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ιεράπετρας και οι φορείς πρόκειται να εκφράσουν τις αντιρρήσεις του όχι μόνο εγγράφως, όπως έγινε με το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εμπράκτως, εφόσον πρόκειται για μια απαραίτητη και αναγκαία δομή που σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε να κλείσει από την Ιεράπετρα.

Μετά τη σχετική ενημέρωση από την Υποθηκοφύλακα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, είναι βέβαιο ότι ως Δήμος και ως κοινωνία οφείλουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα προκειμένου να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την παραμονή στην πόλη μας του Υποθηκοφυλακείου Ιεράπετρας κατέληξε ο κ. Καλαντζάκης.

Γραφείο Τύπου