Τα προβλήματα του δήμου Ιεράπετρας συζήτησαν ο δήμαρχος, ο κυβερνητικός βουλευτής και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης σας προσκαλεί
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  δέκα τεσσάρων (14) ατόμων,

ΘΕΜΑ:  «Πρόσκληση σε Δ.Σ.» Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 25η  Ιουλίου 2024,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, 1Ος όροφος, επί της οδού Δημοκρατίας 31  με θέματα:                                                 

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Σας προσκαλούμε στις 23/07/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετραςπου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 (Γραφείου Δημάρχου) στον 3ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 1 Διαγραφή τελών άρδευσης, λόγω λανθασμένων χρεώσεων της υπηρεσίας.(Εισηγητής: […]

Τα προβλήματα του δήμου Ιεράπετρας συζήτησαν ο δήμαρχος, ο κυβερνητικός βουλευτής και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 18.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα του δήμου  Ιεράπετρας συζήτησαν ο δήμαρχος, ο κυβερνητικός βουλευτής και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

[dropcap]Ε[/dropcap]νημερωτική συνάντηση παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκη, του κυβερνητικού Βουλευτή, κ. Κ. Δερμιτζάκη, του Αντιδημάρχου, κ. Μ. Φραγκούλη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Γ. Προϊστάκη, κ. Μ. Μαχαιρά και κ. Μ. Γερακιανάκη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Μαρτίου στο δήμο Ιεράπετρας.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται ο κυβερνητικός βουλευτής ενημέρωσε το δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναφορικά με τις επαφές που έχουν γίνει και αφορούν δομές και προβλήματα της περιοχής του δήμου Ιεράπετρας.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου, το ΤΕΙ, το Αλιευτικό Καταφύγιο, το φράγμα Αποσελέμη, η νήσος Χρυσή, το ζήτημα που έχει προκύψει με την κτηματική και τα μαγαζιά, οι μελέτες και τα έργα του ΤΟΕΒ. καθώς και το θέμα του ΙΚΑ ήταν θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του κ. Δερμιτζάκη, του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά με το θέμα του Νοσοκομείου, κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας έγινε διεξοδική ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν  τόσο από το δήμαρχο όσο και από το σύλλογο εργαζομένων, οπότε στο στάδιο αυτό αναμένονται οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Αναφορικά με το θέμα του ΤΕΙ, μετά και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, φάνηκε η πρόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας του υπάρχοντος τμήματος, όπως επίσης και η σκέψη για ίδρυση τμήματος σχετικού με τις αγροτικές καλλιέργειες, απαιτείται λοιπόν στο εξής να υπάρξει επανασχεδιασμός και προγραμματισμός.

Αναφορικά με το θέμα του υποκαταστήματος ΙΚΑ, αφού ενημέρωσε  Δήμαρχος για τις μέχρι τώρα ενέργειες,  ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι δεν προκύπτει κανένα ζήτημα κλεισίματος, αλλά αντιθέτως υπάρχει η διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού για συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα. Παράλληλα, όσον αφορά το θέμα της νήσου Χρυσής, μετά και από την ενημέρωση του Δημάρχου για τη μελέτη διαχείρισης, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διαχείριση του νησιού σήμερα.

Σχετικά με το φράγμα Αποσελέμη  στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης για τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν στην περιοχή της Ιεράπετρα και παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη διοργάνωσης ενημερωτικής ημερίδας με ειδικούς για ενημέρωση επί του θέματος προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις.

Ενώ τέλος, όσον αφορά την περίπτωση του αλιευτικού καταφυγίου της Ιεράπετρας συζητήθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα και οι κινήσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος, για τα οποία ο κ. Δερμιτζάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει τη διαδικασία, τονίζοντας ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης « στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και βέβαια η ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ιεράπετρα. Ενημερώσαμε από την πλευρά μας για τις μέχρι σήμερα ενέργειες στις οποίες ως δημοτική αρχή έχουμε προβεί, παράλληλα μας ενημέρωσε και  ο κυβερνητικός Βουλευτής, κ. Κ. Δερμιτζάκης για τις δικές τους ενέργειες  και σε κλίμα συνεργασίας και διαλόγου συζητήσαμε με απώτερο στόχο το καλύτερο για το Δήμο Ιεράπετρας».

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]