Παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ιεράπετρας αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο του δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ιεράπετρας αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο του δήμου Ιεράπετρας

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 18.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ιεράπετρας αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο του δήμου Ιεράπετρας

[dropcap]Σ[/dropcap]ε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών του λιμανιού προχωρά  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίασή του στον άμεσο σχεδιασμό είναι η εκπόνηση  ηλεκτροϋδραυλικής μελέτης για το λιμάνι και την προβλήτα με σκοπό την τοποθέτηση πίλαρς που θα τροφοδοτούν με ρεύμα και νερό τα σκάφη, τα οποία ελλιμενίζονται, ενώ παράλληλα μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός νέου φάρου, η προμήθεια και τοποθέτηση σταντ σωσιβίων, καθώς και η επιδιόρθωση της πλύστρας.

Πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση πίλαρς στο λιμάνι της Ιεράπετρας πρόκειται να προσφέρει, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Α. Πετράς σημαντικές υπηρεσίες στους χρήστες και στους επισκέπτες του λιμανιού, αφού θα καλύπτει τις καθημερινές  ανάγκες τους μέσα από ένα σύγχρονο και λειτουργικό  σύστημα.   Γι’ το σκοπό αυτό αναμένεται η σύνταξη της ηλεκτρουδραυλικής μελέτης, ενώ εγκρίθηκαν ήδη οι τεχνικές προδιαγραφές  για την προμήθειάς τους.

Παράλληλα, σημαντική για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών κρίνεται και η πρόταση για σχεδιασμό και κατασκευή νέου φάρου. Όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο, κ. Α. Πετρά η αντικατάσταση του σημερινού φανού με ένα νέο πετρόχτιστο  φάρο που θα είναι διακριτός από όλη την πόλη της Ιεράπετρας θα συμβάλει εκτός των άλλων και στην αισθητική αναβάθμιση του Λιμανιού, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών.

Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις  που προγραμματίζονται για την βελτίωση της πλύστρας. Όπως ανέφερε για το θέμα αυτό ο κ. Α. Πετράς  μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος ο σχεδιασμός και ο προϋπολογισμός  προκειμένου να επισκευαστεί η πλύστρα  και να κατασκευαστεί ένα μικρό τοιχίο, για την προστασία του τμήματος του λιμένα, όπου τοποθετούνται τα τρέιλερς.

Τέλος, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει στην τοποθέτηση σταντ σωσιβίων στα Λιμάνια της Ιεράπετρας, της Παχειά Άμμου και του Μακρύ Γιαλού, τα οποία  προμηθευτεί το Λιμενικό Ταμείο  μετά από ευγενική χορηγία της οικογένειας του Γιώργου Κουβάκη, που έχασε τη ζωή του από πνιγμό ανοικτά της Ιεράπετρας. Όπως τόνισε ο κ. Α. Πετράς τα σταντ σωσιβίων θα τοποθετηθούν κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και θα είναι στη διάθεσή των πολιτών, για να χρησιμοποιηθούν, όποτε υπάρξει ανάγκη.

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]