Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Ιεράπετρας

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 26.11.2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  στο δήμο Ιεράπετρας

[dropcap]Ε[/dropcap]υρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Νοεμβρίου στο Δήμο Ιεράπετρας  παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Σεραφείμ Τσόκα, με αφορμή τη επικείμενη άφιξη  λαθρομεταναστών από ακυβέρνητο πλοίο που εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι αντιδήμαρχοι, κ. Φραγκούλης, κ. Πανταζής, κ. Λουτσέτης, κ. Κορνάρος και κ. Παπαδοπετράκης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Κλώντζας  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Στρατηγός, κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ταξίαρχος, κ. Περάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας, Πλωτάρχης Λ.Σ, κ. Παπαδάκης,  οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, κ. Βασιλάκης και κ. Καλλιοντζής αντίστοιχα, ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου, κ. Μακρονικολάκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ματαλλιωτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Μαμαντόπουλος, ο αρχηγός των Σαμαρειτών Ιεράπετρας, κ. Νεστοράκης, καθώς επίσης και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

tsokas-metanastes

Αφού έγινε ενημέρωση από τον κ. Τσόκα, συζητήθηκε το σχέδιο δράσης σε περίπτωσης άφιξης των λαθρομεταναστών και οι πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Όπως τονίστηκε, απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί προς όλες τις κατευθύνσεις, για να υπάρξει ομαλή εξέλιξη της επιχείρησης. Οι υπηρεσιακοί μηχανισμοί είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα και, όπως ανέφερε ο κ. Τσόκας το Υπουργείο και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων έχουν αναλάβει όλο το συντονισμό.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «ο δήμος έχει ενεργοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του και βέβαια το μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαιτούμενες επαφές και ενέργειες.  Σε συνεργασία και με τις άλλες υπηρεσίες,  με τους εθελοντές, αλλά και τους πολίτες του τόπου μας  θα υποστηρίξουμε το σχεδιασμό και  θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο εγχείρημα πάνω απ’ όλα με ασφάλεια».

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]