Σύσκεψη στο Δήμο Ιεράπετρας για το σχέδιο διάσωσης των μεταναστών

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Σύσκεψη στο Δήμο Ιεράπετρας για το σχέδιο διάσωσης των μεταναστών

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 25.11.2014 – 16:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη στο Δήμο Ιεράπετρας για το σχέδιο διάσωσης των μεταναστών

[dropcap]Σ[/dropcap]ύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης  στο δήμο Ιεράπετρας με αφορμή το θέμα που προέκυψε με ακυβέρνητο πλοίο που εντοπίστηκε ανοικτά του Γούδουρα να μεταφέρει εκατοντάδες μετανάστες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης,  ο Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρης Πανταζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ταξίαρχος κ. Κώστας Περάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλωτάρχης, κ. Γιάννης Παπαδάκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Αγγελάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας του Δήμου, κ. Αντώνης Πετράς,  ο Προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας, κ.  Νίκος Νεστοράκης, καθώς και άλλοι αρμόδιοι φορείς. 

Θέμα ήταν ο τρόπος δράσης σε περίπτωση  άφιξης των  μεταναστών από πλοίο που εντοπίστηκε ακυβέρνητο ανοικτά του Λιβυκού πελάγους στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρα. Όπως αναφέρθηκε ο μεγάλος αριθμός μεταναστών  600 – 700 περίπου, αλλά και τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν  κάνουν τη διαχείριση της κατάστασης αρκετά δύσκολη. Οι ελλείψεις βασικών υποδομών που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω του μεγάλου αριθμού των μεταναστών και των κακών συνθηκών διαβίωσής τους, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα που απαιτούν συντονισμένους, λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «παρόλο που αυτή τη στιγμή η Ιεράπετρα δε διαθέτει τις απαιτούμενες και απαραίτητές υποδομές, για να μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, αν υπάρξει η ανάγκη να έρθουν στην πόλη μας, είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ενεργοποιώντας το μηχανισμό πολιτικής προστασίας του δήμου, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με τις εθελοντικές οργανώσεις, τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με τη βοήθεια όλων των δημοτών θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να διαχειριστούμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση». 

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]